Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αεριτζίδικο τεχνικό πρόγραμμα μετά δανείου

Υποσχέσεις δισεκατομμυρίων για επαναλαμβανόμενα έργα από τη δημοτική αρχή, που "ξεχνά" τα χρωστούμενα από την κεντρική διοίκηση και δανείζεται εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. "Δημοκρατική Ενότητα": "Διεκδικήστε τα δισεκατομμύρια που μας χρωστούν"!

Τσάμπα χρήμα και υποσχέσεις "μοίρασε" ο δήμαρχος Νίκαιας Β. Τράπαλης,στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την κατάθεση από τη δημοτική αρχή του τεχνικού προγράμματος για το 1998.

Τσάμπα, αφού, όχι μόνο η πείρα από το περσινό πρόγραμμα έδειξε πως δεν υλοποιήθηκαν παρά ελάχιστα, αλλά και γιατί το νέο πρόγραμμα συνδέεται, εμμέσως, πλην σαφώς, με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠ&Δ), που βέβαια κάποιος, πάντως όχι ο δήμαρχος, θα κληθεί να πληρώσει.

Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το '98 πλησιάζει τα 11 δισεκατομμύρια δραχμές! Μόνο το Μετρό δεν υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει! Οι Νικαιώτες σίγουρα θα ένιωθαν ευτυχισμένοι για το χρήμα που θα "σκέπαζε" την πόλη τους, αν δεν υπήρχαν οι ενοχλητικές, για τον δήμαρχο, παρεμβάσεις των συμβούλων της "Δημοκρατικής Ενότητας" (ΔΕ), οι οποίοι απαιτούσαν το αυτονόητο: Απολογισμό για το περσινό τεχνικό πρόγραμμα.

Απαίτηση ουσίας, αφού ο δήμαρχος αναγκάστηκε να παραδεχτεί τελικά ότι το 1997 δεν υλοποιήθηκε ούτε καν το 1/4 του προγράμματος. Το δε πρόγραμμα του '98 εγκρίθηκε από την τεχνική επιτροπή πραγματικά την τελευταία στιγμή και χωρίς να κληθούν φορείς της πόλης να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Αντί, μετά από όλα αυτά, ο δήμαρχος να απαιτήσει τα περίπου 10 δισεκατομμύρια δραχμές που αντιστοιχούν στη Νίκαια από τους παράνομα παρακρατημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως τόνισε η επικεφαλής της ΔΕ Βέρα Νικολαϊδου,βάζει στο "γύψο" την πόλη, θέλοντας να συνάψει δάνειο ύψους 700 εκατομμυρίων δραχμών από το ΤΠ&Δ για μια 20ετία! Μάλιστα, στην πρότασή του για το δάνειο, ο δήμος βάζει μη εκτελεσθέντα έργα του τεχνικού προγράμματος της προηγούμενης χρονιάς.

Η "Δημοκρατική Ενότητα" καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα, όχι μόνο για την προχειρότητά του, αλλά και γιατί διαφωνεί με την ιεράρχηση των έργων και τον τρόπο υλοποίησής τους, αφού έργα και μελέτες "σπάνε", έτσι ώστε να "φωτογραφίζονται" εργολαβίες, ενώ οι πολλές αυτεπιστασίες προσπαθούν να καλύψουν τις ρουσφετολογικές προσλήψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ