Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΦΥΡΙ
Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες από τις πλημμύρες και να επισπευσθούν οι εργασίες ολοκλήρωσης του έργου του ρέματος Ευπειρίδων απαίτησε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο Ζεφυρίου, σε χτεσινή έκτακτη συνεδρίασή του, παρουσία κατοίκων της πόλης, του νομάρχη Δυτικής Αττικής, Περικλή Παπαπέτρου και του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ, Θανάση Κουλουριώτη.

Μετά από πρόταση του δημάρχου Ζεφυρίου, Γιάννη Λάππα,το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνο ψήφισμά του, απαίτησε να καταβληθεί άμεσα σε κάθε πληγείσα οικογένεια το ποσό των 400.000 δραχμών. Να αποζημιωθούν όσες οικογένειες υπέστησαν ζημιές σε οικοσκευές και να αποκατασταθούν οι ζημιές σε σπίτια. Επίσης να καλυφθούν οι δαπάνες για τη στέγαση των πληγέντων σε ξενοδοχεία.

Σ' ό,τι αφορά τις βιοτεχνίες, το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς την εφορία, το ΙΚΑ κτλ. Ζήτησε ακόμα την πλήρη αποζημίωσή τους για ζημιές σε πρώτες ύλες και μηχανήματα, καθώς και την επιδότηση των πληγέντων με άτοκο δάνειο, ώστε να λειτουργήσουν ξανά.

Για την αποκατάσταση των φθορών στα οδικά δίκτυα και τους κοινόχρηστους χώρους του δήμου, ο δήμαρχος τόνισε ότι απαιτείται το ποσό των 50 και 30 εκατομμυρίων αντίστοιχα. Παράλληλα επισήμανε ότι για την ουσιαστική προστασία της πόλης χρειάζεται να κατασκευαστεί δίκτυο όμβριων υδάτων, αλλά και να ολοκληρωθούν τα έργα οδοποιίας στην περιοχή της κάτω Λίμνης. Τα ποσά που απαιτούνται είναι 500 και 300 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος επέρριψε την πρώτη ευθύνη για τις καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες στο ΥΠΕΧΩΔΕ και την ΕΥΔΑΠ - που καθυστερεί στη σύνταξη των αναγκαίων μελετών για τα έργα στην περιοχή της Λίμνης - καθώς και στο Δήμο Ανω Λιοσίων, ο οποίος χωρίς καμία έγκριση κατασκεύασε αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία όμως επιβάρυναν το ανατολικό τμήμα της Λίμνης, το τμήμα δηλαδή εκείνο που ανήκει στο Δήμο Ζεφυρίου.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ υπερασπίστηκε τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, λέγοντας ότι "έχει αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για την ολοκλήρωση του έργου του ρέματος των Ευπειρίδων".

Από την πλευρά του ο νομάρχης Δυτικής Αττικής προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην περιοχή και ειδικά στα Ανω Λιόσια και το Ζεφύρι, τη στιγμή που ο ίδιος δεν προέβη σε καμία αγωνιστική διεκδίκηση ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων.

Ε. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ