Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με καθυστέρηση άνοιξαν οι κάλπες

Ολα έδειχναν χτες στη Θεσσαλονίκη ότι οι ΠΚΣ ενισχύονται σε ψήφους και ποσοστά. Οι κάλπες άνοιξαν με τη συνηθισμένη πλέον καθυστέρηση. Ετσι σε πολλές σχολές όπως το ΠΑΜΑΚ, η Νομική, η Θεολογία, αλλά ακόμη και στα ΤΕΙ η διεξαγωγή των εκλογών ξεκίνησε μετά τις 10 το πρωί ή ακόμη και στις 11, εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων με τη συγκρότηση των Εφορευτικών Επιτροπών. Ειδικά στο ΤΕΙ οι ΔΑΠίτες που ελέγχουν σχεδόν το σύνολο των Συλλόγων, εντελώς τυχαία είχαν χάσει τις 4 από τις 6 κάλπες και τελικά η ψηφοφορία έγινε μέσα σε χαρτόκουτα...

Κατά τα άλλα, οι εκλογές μέχρι και την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες, διεξήχθησαν ομαλά κατά γενική ομολογία, με εξαίρεση ορισμένες περιπτώσεις όπως, π.χ., στους Πολιτικούς Μηχανικούς του Πολυτεχνείου, όπου υπήρξαν απόπειρες διπλοψηφίας, τη Θεολογική, όπου μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής δε μοίραζαν το ψηφοδέλτιο των ΠΚΣ κλπ. Στο σοβαρότερο ίσως πρόβλημα αναδείχτηκε και πάλι η προσπάθεια της Εφορευτικής Επιτροπής στο Τμήμα Θεάτρου που μέχρι και την τελευταία ώρα προσπαθούσε να αποσύρει το ψηφοδέλτιο των ΠΚΣ, κάτω από τη λογική ότι το "Τμήμα δε θέλει να καταγράφεται στη δύναμη της ΕΦΕΕ"! Η ΠΚΣ έδωσε όμως και πάλι τη μάχη κόντρα στη συντεχνιακή λογική που προβάλλουν ορισμένοι δήθεν ανεξάρτητοι και το ψηφοδέλτιό της δίνονταν στους φοιτητές μαζί με το άλλο "ενιαίο" ψηφοδέλτιο. Κατά τα άλλα, η συμμετοχή των φοιτητών, με βάση τις εκτιμήσεις εκπροσώπων των παρατάξεων, κυμάνθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι, με μια μικρή πτωτική ίσως τάση που θα φανεί οριστικά μόνο μετά την τελική άθροιση των συμμετεχόντων από τα πρακτικά των Εφορευτικών Επιτροπών.

Μέχρι και την τελευταία ώρα οι παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, διατηρώντας το πανηγυρτζίδικο κλίμα, προσπαθούσαν να δελεάσουν τους φοιτητές προσφέροντάς τους μπίρες και μυρωδάτα μεζεδάκια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ