Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργούν αύριο δάσκαλοι και καθηγητές

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας αφού δάσκαλοι και καθηγητές πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, διεκδικώντας τη μορφωτική και οικονομική αναβάθμισή τους. Την ίδια μέρα θα γίνουν συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ την ίδια ώρα οι συνάδελφοί τους στη Θεσσαλονίκη θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα.

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν την κατάργηση του νόμου 2525/97 και αγωνίζονται για ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας, να μην απολυθούν 15.000 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, να μην περάσει η αξιολόγηση, να μην εκδιωχθούν οι μαθητές από το λύκειο, να μη γίνει ο διαγωνισμός πρόσληψης του ΑΣΕΠ. Επίσης, διεκδικούν την επαναφορά της επετηρίδας, 12χρονη υποχρεωτική δημόσια εκπαίδευση, στήριξη της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία και συλλαλητήριο, δίνοντας στον αγώνα τους τέτοιο προσανατολισμό έτσι ώστε να χτυπά στην ουσία της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ