Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σαρανταοχτάωρη στον ΟΛΠ

Κατά της ιδιωτικοποίησης απεργούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό στις 8 και 9 του Απρίλη

Σαρανταοχτάωρη απεργία 8 και 9 του Απρίλη πραγματοποιούν οι υπάλληλοι του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος.Επίσης, η Ομοσπονδία αποφάσισε τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη στις 9 του μήνα.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ τονίζει ότι η κυβέρνηση συνεχίζοντας την υποκριτική της στάση, επιχειρεί να μεταβάλει το νομικό καθεστώς των λιμανιών και να τα οδηγήσει στα χέρια της ιδιωτικής ασυδοσίας.

"Αγνοεί - σημειώνεται - ηθελημένα η κυβέρνηση την πετυχημένη πορεία των ΟΛΠ και ΟΛΘ, την οικονομική τους αυτονομία, την κοινωνική τους προσφορά και την προσφορά τους στην κρίσιμη υπόθεση της Εθνικής Ασφάλειας. Αδιαφορεί η κυβέρνηση για την πρόταση των εργαζομένων να αναζητηθούν οι απαραίτητες βελτιωτικές, στα πλαίσια ΝΠΔΔ, παρεμβάσεις, ώστε τα λιμάνια να ανταποκριθούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και τον εκσυγχρονισμό".

"Προειδοποιούμε - υπογραμμίζεται - την κυβέρνηση, αν δεν αντιληφθεί τις ευθύνες της θα είναι υπεύθυνη για τη δυναμική κλιμάκωση του αγώνα στα λιμάνια αμέσως μετά το Πάσχα".

- Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία δήλωσε και η Ομοσπονδία φορτοεκφορτωτών.

Δήλωση του Γιάννη Πατσιλινάκου

"Η παράδοση άνευ όρων του ΟΛΠ στα ιδιωτικά συμφέροντα θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από τα υπάρχοντα",τονίζει ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος."Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ - σημειώνει - θα αποτελέσει χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων και άρση της μονιμότητας. Συνάμα θα επιφέρει συρρίκνωση των δραστηριοτήτων στο λιμάνι, ενώ θα υπάρξει και νέο χτύπημα κατά των μικρομεσαίων προς όφελος των πολυεθνικών εταιριών. Θα φέρει επίσης σοβαρά προβλήματα και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, αφού δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για μία άλλη χρηστή διαχείριση".

Ο Δήμος Περάματος και ο δήμαρχος επανειλημμένα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στις ενέργειες της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τον ΟΛΠ. Αυτό δηλώθηκε και στην τελευταία συνάντηση που είχε ο Γ. Πατσιλινάκος με τη διοίκηση του Οργανισμού, η οποία, ας σημειωθεί, συμφώνησε στο ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΛΠ. Παράλληλα, ο δήμαρχος πολλές φορές έχει καταγγείλει τη λειτουργία και τις ενέργειες του ΟΛΠ που δεν τείνουν στην ανάπτυξη του λιμανιού και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Τις επόμενες μέρες ο δήμαρχος Περάματος θα συναντηθεί με την Ενωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ και την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας για το συντονισμό των δυναμικών κινητοποιήσεων που πρέπει να γίνουν προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν τα κυβερνητικά σχέδια ξεπουλήματος του Οργανισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο «Αρμός» θα γίνει πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο!(2002-08-03 00:00:00.0)
Ο αγώνας έφερε αποτελέσματα(2002-08-02 00:00:00.0)
"Ο αγώνας συνεχίζεται"!(1999-08-03 00:00:00.0)
Απάντηση σε διαιρετικές παρεμβάσεις(1999-07-16 00:00:00.0)
Ο ΟΛΠ "πνίγει" το Πέραμα(1999-06-26 00:00:00.0)
Συντονίζονται για τα λιμάνια(1998-07-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ