- Τυφλές βομβιστικές ενέργειες στα γραφεία του υπουργού Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου και του υφυπουργού Χρ. Πρωτόπαππα, σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 5 χτες το απόγευμα αναστατώνοντας το κέντρο της... - 1998-04-02 00:00:00.0"/> - Τυφλές βομβιστικές ενέργειες στα γραφεία του υπουργού Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου και του υφυπουργού Χρ. Πρωτόπαππα, σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 5 χτες το απόγευμα αναστατώνοντας το κέντρο της... - 1998-04-02 00:00:00.0" /> Βομβιστικές ενέργειες σε γραφεία υπουργών | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βομβιστικές ενέργειες σε γραφεία υπουργών
  • Εκρήξεις στα γραφεία των Μ. Παπαϊωάννου και Χρ. Πρωτόπαππα
  • Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταδικάζει τις επιθέσεις και τονίζει ότι η "επαγρύπνηση και η ενωμένη πάλη για τα οξυμένα προβλήματα είναι η καλύτερη αντίδραση"

"Τυφλές" βομβιστικές ενέργειες στα γραφεία του υπουργού Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου και του υφυπουργού Χρ. Πρωτόπαππα, σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 5 χτες το απόγευμα αναστατώνοντας το κέντρο της Αθήνας.

Τα γραφεία που βρίσκονται στην ίδια πολυκατοικία - στην οδό Ακαδημίας και Σίνα - υπέστησαν ζημιές πέντε εκατομμυρίων δραχμών περίπου, ενώ οι υπάλληλοι που ήταν μέσα σε αυτά απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες πυρπόλησαν γκαζάκια με βενζίνη, έξω από τις εισόδους των γραφείων.

Οι βομβιστές προκάλεσαν τις εκρήξεις απροειδοποίητα, ενώ τα κίνητρά τους διευκρινίστηκαν αργότερα με τηλεφώνημα αγνώστου στον ΣΚΑΪ και στην εφημερίδα "Αθηναϊκή". Σύμφωνα με το τηλεφώνημα, την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα "Τα παιδιά του Νοέμβρη" που είχε πρωτοεμφανιστεί πέρσι κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, με ανάλογη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου. Οι βομβιστές κατηγορούν τους εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας για ξεπούλημα των αγώνων των εργαζομένων και καυτηριάζουν τον τρόπο νομιμοποίησης των αλλοδαπών.

Μετά τις εκρήξεις ακολούθησε πυρκαγιά, που επέτεινε περισσότερο τον πανικό και τη σύγχυση. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δώδεκα άνδρες.

Το ΚΚΕ

Τις βομβιστικές επιθέσεις στα γραφεία των Μ. Παπαϊωάννου και Χρ. Πρωτόπαππα καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Ενέργειες σαν αυτές στα γραφεία των Μ. Παπαϊωάννου και Χρ. Πρωτόπαππα - ενέργειες καταδικαστέες - σε μια στιγμή που αυξάνεται κατακόρυφα η αγανάκτηση για την κυβερνητική πολιτική και κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων, μπορούν να αξιοποιηθούν για τον αποπροσανατολισμό και την υπονόμευση των αγώνων τους. Η λαϊκή επαγρύπνηση και η ενωμένη πάλη για τα οξυμένα προβλήματα είναι η καλύτερη αντίδραση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ