Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Βάρος στη διεκδίκηση

Ο Νίκος Τόλιας υποψήφιος δήμαρχος Γόμφων

Σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση, στο χωριό Λυγαριά Τρικάλων, ανακηρύχτηκε υποψήφιος δήμαρχος για την "Ενωτική Κίνηση Δήμου Γόμφων" ο Νίκος Τόλιας.Με θερμό χειροκρότημα οι παραβρισκόμενοι ενέκριναν την πρόταση υποψηφιότητας, που ανακοίνωσε ο Νίκος Λάζος,πρόεδρος της κοινότητας Πηγής.

Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσαν εκατοντάδες κάτοικοι των χωριών του δήμου. Ανάμεσά τους ο Στ. Παίδης,υποψήφιος δήμαρχος Τρικάλων, οι πρόεδροι Νεραϊδοχωρίου, Απ. Ζάχος και Πιαλείας, Γ. Καπέλος,ο διευθυντής του Εργοστασίου Γάλακτος "ΤΡΙΚΚΗ", Θ. Σταρίδας,ο Δ. Πρεκατές,πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Πύλης, πολλοί συνδικαλιστές, εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών κι άλλων μαζικών φορέων.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις κατοίκων που πρότειναν λύσεις στα προβλήματα της περιοχής και μετά το λόγο πήρε ο υποψήφιος δήμαρχος, παρουσιάζοντας τις βασικές προγραμματικές θέσεις της Κίνησης. Ειδικότερο βάρος ο συνδυασμός θα δώσει: Στη διεκδίκηση κρατικών κονδυλίων για τις ανάγκες του Δήμου. Στην επίλυση του συγκοινωνιακού προβλήματος μεταξύ της έδρας του δήμου και των άλλων χωριών. Στη δημιουργία έργων υποδομής για την ανάπτυξη της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της μεταποιητικής βιοτεχνίας, καθώς και στη δημιουργία βιομηχανικής περιοχής ή βιοτεχνικού πάρκου. Στην πάλη για τη λύση προβλημάτων παιδείας, υγείας, πολιτισμού, λαϊκού αθλητισμού, ιδιαίτερης μέριμνας για την τρίτη ηλικία και ενθάρρυνσης κινημάτων ενάντια στα ναρκωτικά.

"Η Κίνησή μας - είπε ο Ν. Τόλιας - χρειάζεται ανθρώπους αγωνιστές, με ήθος, συνέπεια λόγων και έργων, διατεθειμένοι να δουλέψουν για την ΤΑ και την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών. Ανθρώπους που - ανεξαρτήτως της πολιτικής τους ταυτότητας - έχουν κατ' αρχήν κοινή αντίληψη για την άσκηση δημοτικής εξουσίας και διάθεση για προσφορά, χωρίς ιδιοτέλεια".

Δήμος Παραληθαίων

Ο Τάκης Ζάρρας,έμπορος, επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Δήμου Παραληθαίων", ανακηρύχτηκε υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Παραληθαίων Τρικάλων, με μαζική συγκέντρωση των χωριών του νέου Δήμου, στο Ρίζωμα.

Παρουσιάζοντας τις βασικές προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού, ο Τ. Ζάρρας, ανέφερε ότι η Δημοτική Κίνηση θ' αγωνίζεται, για να αποσπαστούν πόροι και ουσιαστικές αρμοδιότητες από την κεντρική εξουσία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ), για την κατάργηση του νόμου για τις αναγκαστικές συνενώσεις, για μια Αυτοδιοίκηση με δημοκρατική λειτουργία, που θα αγωνίζεται μαζί με το λαό για τη λύση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων του κι όχι για μια ΤΑ συνεργάτη της αντιλαϊκής πολιτικής, που εφαρμόζεται και φορομπηχτικό μηχανισμό σε βάρος των δημοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ