Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γιαπί το Κέντρο Αποκατάστασης Παραπληγικών

Συνάντηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα με εκπροσώπους του Παραρτήματος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών

Γιαπί συνεχίζει να είναι το Κέντρο Αποκατάστασης Παραπληγικών στη Θεσσαλονίκη, ενώ κανένα ενδιαφέρον δεν υπάρχει από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας για την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του.

Το Κέντρο αυτό με κατάλληλη υποδομή και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα πρέπει να φροντίζει για την ολοκληρωμένη φυσική αποκατάσταση μετά το πρώτο στάδιο του ατυχήματος και της ασθένειας. Ομως, μία τόσο αναγκαία μονάδα για πολλούς συνανθρώπους μας που πέφτουν θύματα τροχαίων και άλλων ατυχημάτων, δεν υπάρχει σ' όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Οι ασθενείς θα πρέπει να μεταφερθούν στην Αθήνα ή σε πόλεις του εξωτερικού, γεγονός που δημιουργεί τεράστια οικονομικά, ψυχολογικά και άλλα προβλήματα σε πολλές οικογένειες.

Τα παραπάνω τονίστηκαν από εκπροσώπους του Παραρτήματος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Απ. Τασούλα.Η επίσκεψη στα γραφεία του Συλλόγου έγινε στα πλαίσια των εξορμήσεων της ΚΟΘ του ΚΚΕ σε ιδρύματα πρόνοιας με αφορμή το προσχέδιο νόμου για την Πρόνοια. "Ζούμε σε τριτοκοσμικές συνθήκες", σχολίασε το γεγονός της απουσίας Κέντρου Αποκατάστασης ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Β. Ελλάδος Δ. Χατζίδης, προσθέτοντας ότι το κενό ενός δημόσιου Κέντρου στη Θεσσαλονίκη το καλύπτουν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και ανέφερε ότι ήδη παρόμοιο θεραπευτήριο λειτουργεί στην Τούμπα. Σημείωσε ακόμη ότι ο Σύλλογος Παραπληγικών έχει στη Β. Ελλάδα 635 μέλη, ενώ υπολογίζεται ότι υπάρχουν συνολικά στη Β. Ελλάδα 3.000 περίπου άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα. Ο Δ. Χατζίδης επισήμανε το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται με την έλλειψη υποδομών που να διευκολύνουν το άτομο με κινητικά προβλήματα, ώστε να μην είναι απομονωμένο στην κοινωνία μας. Σπάνια συναντάς, είπε, ράμπες στις εισόδους και στους εσωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες και ανέφερε για παράδειγμα το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και τη Νομαρχία, τα οποία χαρακτήρισε απροσπέλαστα. Κι όταν ακόμη υπάρχουν ράμπες, αυτές καταλαμβάνονται από ΙΧ, αφού οι χώροι αυτοί δεν προστατεύονται.

Ο Απ. Τασούλας αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο για την Πρόνοια, σημείωσε ότι η ουσία αυτού του νομοσχεδίου είναι η έλλειψη κάθε φροντίδας από πλευράς της πολιτείας για τα άτομα που έχουν ανάγκη αυτή την προστασία. Τέλος, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου τόνισαν ότι θα πρέπει να θεσπιστεί εθνικό πρόγραμμα κοινωνικής φροντίδας για άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ