Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Λύσεις και όχι φιέστες για το "Θριάσιο"

"Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Ελευσίνας "Θριάσιο" όλο και χειροτερεύει. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, αντί να ενημερώσουν και να ξεσηκώσουν τον κόσμο, να τον κινητοποιήσουν για τη σωτηρία του νοσοκομείου, να ασχοληθούν με το νόμο για τη δημόσια υγεία, που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση και τις συνέπειές του για το νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας, το ΙΚΑ, αντί να ασχοληθούν με τη μαύρη λίστα φαρμάκων και τις συνέπειες όλων αυτών για την υγεία των χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, απολυμένων, συνταξιούχων και μικροεπαγγελματοβιοτέχνες της περιοχής, διοργανώνουν φιέστες, προεκλογικές, που σε τίποτα δε βοηθούν".

Τα παραπάνω επισημαίνει η Γραμματεία της Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ελευσίνας (ΠΑΚΕ), σε επιστολή της προς τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας με αφορμή τη χτεσινή εκδήλωση, για να τιμηθούν όσοι βοήθησαν στο χτίσιμο και τη λειτουργία του νοσοκομείου. Την εκδήλωση οργάνωσαν ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Θριασίου Πεδίου και ο Δήμος Ελευσίνας, ενώ στην οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης συμμετείχαν οι δήμαρχοι Ασπροπύργου, Νέας Περάμου και Μαγούλας.

Η ΠΑΚΕ κατήγγειλε ότι αυτή η εκδήλωση είχε ως σκοπό να αποπροσανατολίσει τους κατοίκους της περιοχής από το πρόβλημα και να εξυπηρετήσει προεκλογικούς στόχους και γι' αυτό δεν πήρε μέρος στην εκδήλωση. "Είναι γνωστά τα προβλήματα, συνεχίζει η ΠΑΚΕ, που αντιμετωπίζουμε σχετικά με την ολοκληρωμένη και σε 24ωρη βάση λειτουργία του Νοσοκομείου. Είναι γνωστές οι ελλείψεις και οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο νοσοκομείο ακόμα και σε ό,τι αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες σήμερα. Αυτά τα προβλήματα οφείλονται στην πολιτική της κυβέρνησης που στερεί το νοσοκομείο απ' τα απαραίτητα κονδύλια για τον εξοπλισμό και τη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό. Αυτή η πολιτική, σύμφωνη και με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ξεθεμελιώνει τη δημόσια υγεία και την προσφέρει στους ιδιώτες".

Η ΠΑΚΕ θεωρεί ότι οι κάτοικοι της Ελευσίνας δε θα ξεγελαστούν γιατί καταλαβαίνουν ότι ο "μόνος δρόμος για τη λύση των προβλημάτων είναι η αντίσταση και ο αγώνας ενάντια σε αυτή την πολιτική που τα γεννά, απ' όπου κι αν προέρχεται και όχι οι φιέστες".

Τέλος, η ΠΑΚΕ καλεί όλους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη σωτηρία του νοσοκομείου και την ολοκληρωμένη και σε 24ωρη βάση λειτουργία του. "Οι κινητοποιήσεις μπορούν να είναι μαζικές και αποτελεσματικές - καταλήγει η επιστολή - αν ο Δήμος και ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος δείξουν τον ίδιο ζήλο που έδειξαν για τη διοργάνωση της σημερινή (σ.σ. χτεσινής) φιέστας, για να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για το πρόβλημα και να διεκδικήσουμε αγωνιστικά τη λύση του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ