Πέμπτη 2 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περισσότεροι οι αποδέκτες του μηνύματος αντεπίθεσης

Για άλλη μια χρονιά οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας αύξησαν την επιρροή τους στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

Για άλλη μια χρονιά, με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές, χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές έδωσαν απάντηση σε όλους αυτούς που στοχεύουν στη διάλυση του φοιτητικού κινήματος. Για μια ακόμη χρονιά, το κάλεσμα των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας "Ενωτικά - Αγωνιστικά στην Αντεπίθεση", βρήκε ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση από τους φοιτητές και τους σπουδαστές. Η παράταξη, στην οποία δραστηριοποιούνται οι νέοι κομμουνιστές και οι φοιτητές που συσπειρώνονται γύρω από αυτήν, είναι η μόνη που αυξάνει σταθερά τη δύναμή της και φέτος. Και αυτό είναι ένα ακόμη ελπιδοφόρο μήνυμα για τους νέους μεγάλους αγώνες που έρχονται, αλλά και για το ίδιο το οργανωμένο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα.

Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα προκύπτει ότι η συμμετοχή στις φετινές εκλογές κυμάνθηκε στα ίδια με πέρσι επίπεδα, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι ηπερσινή συμμετοχή σε σχέση με το 1996 ήταν κατά 14% μεγαλύτερη.

Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας σημειώνουν μια σαφή άνοδο. Αντίθετα, πτώση σημειώνουν οι δύο κυρίαρχες παρατάξεις, εκπρόσωποι του δικομματισμού στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ, ενώ στα ίδια επίπεδα φαίνεται να περιμένουν οι δυνάμεις του ΣΥΝ και τα ΕΑΑΚ.

Τα αποτελέσματα δείχνουν τη σαφή τάση που διαγράφεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι φοιτητές να επιλέγουν το δρόμο της συλλογικής και οργανωμένης αντίστασης, να συγκρουστούν με το "μονόδρομο" της πολιτικής του Μάαστριχτ - Αμστερνταμ, να συγκροτήσουν ένα δυνατό, ενωτικό, φοιτητικό κίνημα που θα συναντιέται με τους αγώνες του ελληνικού λαού σε κοινή δράση.

Οι φετινές εκλογές έγιναν σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει την πολιτική διάλυσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας, με νέους ταξικούς φραγμούς, αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος και προσπάθεια εφαρμογής των "ευέλικτων" σπουδών με στόχο τους μισομορφωμένους, μισοειδικευμένους, "καταρτισμένους" επιστήμονες - φτηνή εργατική δύναμη για το κεφάλαιο. Μια πολιτική εργασιακού μεσαίωνα που επιτάσσουν η Ευρωπαϊκή Ενωση, ο ΟΟΣΑ και οι πολυεθνικές και εφαρμόζουν τα κόμματά τους.

Η ενίσχυση των ΠΚΣ είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών τους όλο το χρόνο να οργανώνουν την αντεπίθεση ενάντια στην αντιεκπαιδευτική - αντιλαϊκή λαίλαπα, για να αποκτούν οι διεκδικήσεις πολιτική διέξοδο, για να έχει συνέχεια ο αγώνας, να γίνεται αποτελεσματικός - πολύμορφος - συντονισμένος, να συναντά τους αγώνες της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, όλου του εργαζόμενου λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ