Παρασκευή 8 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Υ.Π.Α.
Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας

Τρεις 4ωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας κήρυξε για την ερχόμενη βδομάδα η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), καταγγέλλοντας ότι είναι πρόκληση να αυξάνονται μέσα σε 15 μέρες δύο φορές οι μισθοί του διοικητή και των υποδιοικητών, όταν οι εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει εδώ και πέντε μήνες τις πρόσθετες αποδοχές τους.

Σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, οι στάσεις εργασίας θα γίνουν στις 13, 14 και 15 του Μάη, από 12-4 μ.μ., ενώ την ερχόμενη Δευτέρα οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα καταγγείλουν ότι στην ΥΠΑ γίνεται "διασπάθιση δημοσίου χρήματος", με "απευθείας αναθέσεις έργων κατά παράβαση των νόμων και παράνομες αποφάσεις ανάθεσης έργων σε συμβούλους".

Εξάλλου, καταγγελίες για την πρόσληψη "εξωτερικού συμβούλου" στην ΥΠΑ, έναντι παχυλής αμοιβής 55 εκατ. δραχμών σε εποχές σκληρής λιτότητας για τους εργαζόμενους, καταγγέλλουν και οι αερολιμενικοί.

Με χτεσινή του ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αερολιμενικών ΥΠΑ καταγγέλλει ότι με απόφαση των υπουργών Μεταφορών - Επικοινωνιών και Οικονομικών (ΦΕΚ 351/10-4-98, τεύχος δεύτερο), ο "εξωτερικός σύμβουλος" προσλαμβάνεται για να καταγράψει "τα παράπονα επιβατών - καταναλωτών", αν και για το θέμα αυτό υπάρχει ειδικό γραφείο στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, ενώ με πρωτοβουλία αερολιμενικού, εδώ και καιρό λειτουργεί και "Γραφείο Προστασίας Καταναλωτών" μέσα στο αεροδρόμιο.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου καλούν τη διοίκηση της ΥΠΑ να μην προχωρήσει στη "δαπανηρή πρόσληψη", αλλά στην αναβάθμιση των υφιστάμενων γραφείων, ώστε με ελάχιστο κόστος να παραχθεί ακόμα πιο αξιόλογο έργο και να καλυφθούν σε μόνιμη βάση, και όχι ευκαιριακά, οι ανάγκες της ΥΠΑ για ανοιχτή γραμμή με τους πολίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ