Παρασκευή 8 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαράδεκτη η κατάργηση εξεταστικών κέντρων

Πράξη βεβιασμένη και αντιεκπαιδευτική χαρακτηρίζουν οι πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης την απόφαση της Β' Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης να καταργήσει τα εξεταστικά κέντρα του Ζαγκλιβερίου και των Λαγκαδικίων,και ζητούν από τη Β' Διεύθυνση να την ανακαλέσει.

Οπως αναφέρεται από τους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ, η απόφαση αυτή αιφνιδιάζει τους υποψήφιους μαθητές των Λυκείων Ζαγκλιβερίου,Λαγκαδικίων,Ν. Μαδύτου και Σταυρού,κυριολεκτικά, λίγο πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις. Τους εξαναγκάζει σε αλλαγή του οικείου περιβάλλοντός τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ψυχολογικά στην απόδοσή τους, ενώ υποχρεώνονται να μεταβούν για τις εξετάσεις στο Λαγκαδά και στη Θεσσαλονίκη με δικά τους μέσα μεταφοράς, γεγονός που συνιστά ιδιαίτερη επιβάρυνση και ταλαιπωρία για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Σε ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των πέντε ΕΛΜΕ τονίζουν: "Θεωρούμε απαράδεκτη την κατάργηση των εξεταστικών κέντρων, προκειμένου ενδεχομένως να εξυπηρετήσουν άλλα σχολεία του κέντρου. Οι επιπτώσεις της απόφασης αυτής έχουν ως συνέπεια την καταστρατήγηση της απαραίτητης αρχής της "ίσης μεταχείρισης" των εξεταζομένων σε μια ιδιαίτερη εξεταστική δοκιμασία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ