Παρασκευή 8 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Κάλεσμα σε μαχόμενους αγωνιστές

Εκδήλωση τη Δευτέρα στο Δημοτικό Θέατρο

Να συμβάλουν σε μια πλατιά συσπείρωση, ώστε οι θέσεις και το ψηφοδέλτιό της να αποτελέσουν φορέα πλειοψηφικού ρεύματος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, καλεί τους Αγρινιώτες η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" (ΔΑΣ). Στην κατεύθυνση αυτή, τους καλεί κατ' αρχήν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει τη Δευτέρα, 11 Μάη, στις 7.30 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης,όπου θα παρουσιαστεί η διακήρυξη της παράταξης και θα ανακηρυχτεί ο επικεφαλής του συνδυασμού.

Με κεντρικό σύνθημα "για Τοπική Αυτοδιοίκηση μαχητική, διεκδικητική, με το λαό, για το λαό", η ΔΑΣ, καλεί τις φίλες και φίλους, τους μαχόμενους αγωνιστές του χεριού και του πνεύματος, τα ανήσυχα και προβληματισμένα νιάτα, "να αντιδράσουν στη λαίλαπα των νέων μέτρων για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης, που επεξεργάστηκαν τα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αποτελούν βασική επιλογή της κυβέρνησης".

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ τονίζει πως "είναι η μόνη παράταξη που πάλεψε με ανιδιοτέλεια ενάντια στην αύξηση των ανταποδοτικών τελών και της επιβολής νέων φόρων. Εναντιώθηκε στο νόμο για τις αναγκαστικές καταργήσεις κοινοτήτων. Η δωρεάν νοσηλευτική περίθαλψη, η δημιουργία σύγχρονου νοσοκομείου, η εναντίωση στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, και άλλα, αποτέλεσαν ζωτικής σημασίας διεκδικήσεις". Και καταλήγει πως κριτήριο και στόχος της δράσης της είναι "να εκφράσει τις ανησυχίες και τους πόθους των δημοτών εκείνων που οραματίστηκαν μια Τοπική Αυτοδιοίκηση απαλλαγμένη από την κηδεμονία της κυβέρνησης και τις αυταρχικές - αντιλαϊκές επιλογές. Για δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια, όχι υπάλληλους της κεντρικής εξουσίας, αλλά πρωτοπόρους μαχητές των λαϊκών συμφερόντων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ