Παρασκευή 8 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξυλοκοπήθηκαν οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ

Τη βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων μπροστά στην πύλη του υπουργείου Εργασίας δέχτηκαν οι εργαζόμενοι του πολυκαταστήματος, οι οποίοι αγωνίζονται να κρατήσουν ανοιχτό το κατάστημα και να διασφαλίσουν την εργασία τους, κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα

Την απρόκλητη βίαιη επίθεση των αντρών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης δέχτηκαν χτες οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ,οι οποίοι - στα πλαίσια της στάσης εργασίας και της πορείας τους προς το υπουργείο Εργασίας - προσπάθησαν φτάνοντας εκεί να παρακάμψουν την "αλυσίδα" των αστυνομικών και να παραταχθούν στο πεζοδρόμιο μπροστά στην είσοδο του υπουργείου.

Οι άντρες των ειδικών δυνάμεων άρχισαν να απωθούν βίαια και να χτυπάνε ανεξαιρέτως άντρες και γυναίκες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ένας απ' αυτούςχτύπησε εργαζόμενο με ειδικές ανάγκες,όταν αυτός παραπάτησε και έπεσε στο πεζοδρόμιο! Σαν να μην έφτανε αυτό, προσπάθησαν να συλλάβουν και τον γραμματέα του σωματείου Γ. Πέρο,επειδή αντέδρασε στον ξυλοδαρμό του συναδέλφου του. Η σύλληψη, ωστόσο, αποτράπηκε κάτω από τις έντονες αντιδράσεις των συγκεντρωμένων. Ενας από τους εργαζόμενους μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο!

Τα επεισόδια έληξαν με την παρέμβαση των συνδικαλιστών και ακολούθησε συνάντησή τους με τον υφυπουργό Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα,ο οποίος - όπως και ο υπουργός - έφτασε στο υπουργείο με τη λήξη των επεισοδίων. Οι συνδικαλιστές ζήτησαν από τον υφυπουργό να μεσολαβήσει για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που προέκυψε μετά την αναβολή που έδωσε το Πολιτικό Εφετείο της Αθήνας στην έκδοση απόφασης σχετικά με την αίτηση της επιχείρησης για ένταξή της στο άρθρο 44 του νόμου 1892 για το διακανονισμό των χρεών της, έως ότου βρεθεί εγγυητής για τα χρέη της επιχείρησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι τη Δευτέρα θα καλέσει σε σύσκεψη όλους όσοι εμπλέκονται με την υπόθεση, προκειμένου από κοινού να αναζητήσουν λύση. Τη δέσμευση του προεδρείου της ΓΣΕΕ ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της διασφάλισης της λειτουργίας της επιχείρησης, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, είχε αποσπάσει νωρίτερα αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΜΙΝΙΟΝ, σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Συνομοσπονδίας.

Μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό και με το σύνθημα "Δεν υποχωρούμε - δεν αποχωρούμε",οι εργαζόμενοι γύρισαν στο κατάστημα, όπου πραγματοποίησαν γενική συνέλευση. Στη συνέλευση έγινε ξεκάθαρο ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, κόντρα στα συμφέροντα που θέλουν το ΜΙΝΙΟΝ ανοιχτό, χωρίς όμως τους ίδιους και τα δικαιώματά τους. Εξάλλου, είναι κοινή πεποίθηση των εργαζομένων ότι αυτά τα συμφέροντα είναι που μπλοκάρουν κάθε λύση που βρίσκεται, ποντάροντας στο ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν τόσο για το κατάστημα - το οποίο να σημειωθεί ότι λειτουργεί υπό πτώχευση - όσο και για τους εργαζόμενους, για τους οποίους τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης, αφού παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβρη!

Για σήμερα, το σωματείο έχει κηρύξει και πάλι στάση εργασίας, στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί πορεία στη Βουλή, όπου οι εργαζόμενοι θα επιδιώξουν συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου να πάρουν θέση στο πρόβλημα. Κοντά στους εργαζόμενους βρέθηκαν χτες ο Χ. Κατσώτης, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο Π. Ηλιόπουλος, γραμματέας της ΤΕ Αθήνας της ΕΣΑΚ και μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ