Παρασκευή 8 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ΚΚΕ στο πλευρό τους

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κόμματος

Την αγανάκτησή της για την αναλγησία με την οποία αντιμετωπίζονται οι ομογενείς όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις της χώρας, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και καταγγέλλει πως η προσπάθεια για κατάργηση της επιδότησης ενοικίου εντάσσεται στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής που στηρίζουν και τα άλλα κόμματα. Της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ, που ανάμεσα στα άλλα επιβάλλει μεγάλη περικοπή των δαπανών για κοινωνικές ανάγκες.

Μεταξύ άλλων η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ αναφέρει: "Σήμερα αρχίζουν με την κατηγορία των ομογενών, αύριο θα το επεκτείνουν σε όλους. Εμείς πιστεύουμε ότι τα προβλήματα υποδομής των ποντίων ομογενών, μπορούν να αντιμετωπιστούν στα πλαίσια μιας αναπτυξιακής προσπάθειας, που θα έχει στο κέντρο τον εργαζόμενο άνθρωπο, τα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους. Επειδή η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν τη λογική "όλα στο μεγάλο κεφάλαιο", προωθούν μια αναπτυξιακή προσπάθεια που έχει στο κέντρο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, οι ομογενείς μόνο μερεμέτια μπορούν να περιμένουν στα προβλήματά τους, που και αυτά θα τα κατακτούν με σκληρούς αγώνες. Εμείς προτείνουμε αγωνιστική συστράτευση των ομογενών ποντίων με όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας, ανεξάρτητα από καταγωγή, γλώσσα και θρησκεία, για μια ανάπτυξη της περιοχής με κέντρο τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις ανάγκες του, κόντρα στα συμφέροντα των πολυεθνικών και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της δουλιάς, της στέγης και της ένταξης στις τοπικές κοινωνίες".

Καταλήγοντας, η Επιτροπή Περιοχής Αν. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ σημειώνει πως "οι μαζικές κινητοποιήσεις των ομογενών ποντίων είναι ανάγκη να έχουν τέτοια συνέχεια, ικανή να ανοίξει το δρόμο για τη λύση των προβλημάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ