Παρασκευή 8 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αθωώθηκε η συνδικαλίστρια

Αθώα έκρινε τελικά χτες το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά την Ελένη Ηλιοπούλου, εργαζόμενη στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζόμενων σ' αυτό, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον της με το ανυπόστατο αιτιολογικό της ψευδούς κατάθεσης, ο Γιώργος Βοϊδονικόλας, διοικητικός υπάλληλος του Νοσοκομείου.

Η υπόθεση χρονολογείται από το 1990 και αφορά σκάνδαλα που είχαν βγει στην επιφάνεια, σχετικά με προμήθειες υλικού του Νοσοκομείου και για τα οποία ο Γ. Βοϊδονικόλας,πρόεδρος της επιτροπής που διενεργούσε τους διαγωνισμούς προμήθειας,μετά από ελέγχους που έγιναν, με βάση κάποιες κατηγορίες, ενώ διώχτηκε ποινικά και πειθαρχικά για παράνομες πράξεις, "έσυρε" στα δικαστήρια την Ελ. Ηλιοπούλου με την κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης, καθώς και ότι είχε πρόθεση να πλήξει (!) την τιμή και την υπόληψή του! Να σημειωθεί ότι στην κατάθεση που είχε δώσει η Ελ. Ηλιοπούλου το 1994 απλώς είχε αναφέρει τις φήμες που μέχρι εκείνη την περίοδο κυκλοφορούσαν στο Νοσοκομείο για σκάνδαλα και οι οποίες επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια!

Συγκεκριμένα, το 1992 μετά το σάλο που ξέσπασε διενεργήθηκε έλεγχος στο Νοσοκομείο από επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι συνέταξαν ένα πόρισμα με το οποίο αποδίδονταν ευθύνες για παράνομες πράξεις και, μεταξύ των άλλων, ζητούνταν η άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του Γ. Βοϊδονικόλα και των υπόλοιπων μελών της επιτροπής! Επιπλέον, σε αναφορά που συνέταξε την ίδια χρονιά ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραλαβής Υγειονομικού ΥλικούΠαύλος Πολάκης,ο οποίος ήταν και μάρτυρας υπεράσπισης της Ε. Ηλιοπούλου,κατήγγειλε ότι υπήρχαν τεράστιες ευθύνες, σχετικά με τα σκάνδαλα των προμηθειών, μεταξύ των άλλων και στην επιτροπή που ήταν πρόεδρος ο Γ. Βοϊδονικόλας!

Ο Γ. Βοϊδονικόλας αντί να κάνει μήνυση σ' αυτούς που τον καταγγέλλουν για συγκεκριμένες πράξεις, μήνυσε την Ελ. Ηλιοπούλου για μια κατάθεση που είχε δώσει το 1994 και απλώς ανέφερε τα όσα μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν ακουστεί σχετικά με τις προμήθειες και τα οποία αποδείχτηκαν και χτες στο δικαστήριο. Ο Γ. Βοϊδονικόλας προέβη σ' αυτήν την ενέργεια κύρια γιατί η Ε. Ηλιοπούλου - που είναι και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του Νοσοκομείου - ήταν αυτή που ουσιαστικά ξεσκέπασε το σκάνδαλο όταν δε δέχτηκε να επικυρώσει ένα τιμολόγιο με ένα εξωπραγματικό ποσό για προμήθεια γαζών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ