Παρασκευή 8 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΛΑ
Για μια Νομαρχία που θα διεκδικεί

Στην πρώτη επίσημη παρουσίαση των θέσεών της προχώρησε η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" νομού Πέλλας, κάνοντας και το ουσιαστικό ξεκίνημά της για τις επερχόμενες νομαρχιακές εκλογές. Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σκύδρας ο υποψήφιος Νομάρχης, Ζεγγίνης Λευτέρης,πλαισιωμένος από μέλη της γραμματείας της ΝΑΣ, παρουσίασε τις θέσεις και προτάσεις της Κίνησης για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το νομό Πέλλας και τη χώρα γενικά.

"Τα προβλήματα της αγροτιάς, της εργατιάς, των μικρομεσαίων, μόνο με την ενεργό συμμετοχή των ίδιων των ενδιαφερόμενων θα δουν λύσεις", τόνισε στην ομιλία του ο Λευτέρης Ζεγγίνης και πρόσθεσε ότι η παθητική αποδοχή όλων των αρνητικών διακανονισμών για τα πιεστικά προβλήματα από τα λαϊκά στρώματα, είναι ξένη με τη φιλοσοφία της ΝΑΣ.

Αναφερόμενος στο ρόλο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ο ομιλητής υπογράμμισε πως "στόχος μας είναι μια νέα μορφή Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που δε θα είναι το "μακρύ χέρι" της κυβέρνησης για το πέρασμα αντιλαϊκών επιλογών, αλλά μπροστάρης στον καθημερινό αγώνα των πολιτών της Πέλλας, ενάντια στη συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού, την ανεργία και την παρακμή".

"Μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση διεκδίκησης των παράνομα παρακρατηθέντων θεσμοθετημένων πόρων και όχι μηχανισμό είσπραξης τελών ανταποδοτικότητας και επιπρόσθετης τοπικής φορολόγησης των πολιτών της Πέλλας. Μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, που να συνεργάζεται δημοκρατικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και όχι έρμαιο του διορισμένου από την κυβέρνηση Περιφερειάρχη".

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τον κόσμο που παραβρέθηκε μαζικά στην εκδήλωση, ακούστηκαν προτάσεις για την πορεία της εκλογικής μάχης και τονίστηκε η ανάγκη να φτάσουν οι θέσεις της ΝΑΣ σ' όλους τους πολίτες του Νομού Πέλλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ