Παρασκευή 8 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
Αποχή και κατάληψη του ΙΣΑ

Αποχή από τα μαθήματά τους και κατάληψη στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) πραγματοποιούν σήμερα, στις 9 π.μ., οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής, με απόφαση της χτεσινής ΓΣ του Συλλόγου Φοιτητών. Αιτία της κινητοποίησης η απόφαση του ΙΣΑ να μη δώσει "συμβολικά" για όλο το Μάη, άδειες εξάσκησης επαγγέλματος στους νέους γιατρούς.

Οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Ιατρικής" δηλώνουν την αντίθεσή τους στην απόφαση του ΙΣΑ, αλλά και στο "συμβολικό" της χαρακτήρα, ο οποίος όπως τονίζουν, εκφράζει την αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος, ενώ υψώνονται φραγμοί και στη δυνατότητα λήψης ειδικότητας. Επισημαίνουν δε, ότι το επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο ΙΣΑ ότι ανακαλεί τις άδειες για ένα μήνα επειδή υπάρχει υπερπληθώρα γιατρών, δεν είναι τεκμηριωμένο, δεδομένου ότι δεν έχουν καταγραφεί οι υγειονομικές ανάγκες του λαού ανά γεωγραφικό διαμέρισμα, δεδομένου ότι υπάρχουν πάρα πολλά κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ιδιαίτερα στην επαρχία.

Οι ΠΚΣ τονίζουν ότι είναι φανερό πως το υπουργείο Υγείας εκτελώντας τις επιταγές της ΕΕ θεωρεί αντιπαραγωγικό τον τομέα της δημόσιας υγείας μη θέλοντας να τον αναβαθμίσει. Σημειώνουν επίσης, ότι αντίπαλός τους δεν είναι μόνο ο ΙΣΑ αλλά γενικότερα η αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται, καλώντας συγχρόνως τους φοιτητές να συσπειρωθούν στους συλλόγους τους και σε συντονισμό με το εργατικό κίνημα να εντείνουν τους αγώνες ,διεκδικώντας δημόσια δωρεάν αναβαθμισμένη υγεία και κατάργηση του Ν. 2525/97.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ