Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μάκη Γεωργούτη, υποψήφιο δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, της "Δημοκρατικής Συνεργασίας Νέας Φιλαδέλφειας"

Στις 11 Οκτώβρη καλείται ο ελληνικός λαός να αναδείξει με την ψήφο του, τους δημοτικούς και νομαρχιακούς άρχοντες που θα κατευθύνουν τις τύχες των περιοχών τους. Στις εκλογές αυτές οι πολίτες θα κάνουν τις επιλογές τους, για το ποιος είναι ο καλύτερος να αναλάβει αυτή την ευθύνη.

Το κριτήριο που λανσάρεται αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, είναι ένας δήμαρχος που να εργάζεται, να κάνει έργα - συνήθως βιτρίνας - να βρίσκει τρόπους, για να απορροφά κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ενωση, να δημιουργεί δημοτικές επιχειρήσεις, που να παράγουν έργο και κέρδος και προ πάντων να ακολουθεί πιστά τις εντολές που απορρέουν από την ΕΕ και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ για αποδυνάμωση του πραγματικού, λαϊκού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πέρα από αυτά παρακολουθούμε μια αυτοδιοίκηση αδιάφορη για τα προβλήματα των κατοίκων της πόλης τους, είτε αυτοί είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, μαθητές, νοικοκυρές.

* * *

Βλέπουμε να αναπτύσσονται δημοτικές επιχειρήσεις που ο τρόπος λειτουργίας τους θυμίζει ιδιωτικές, κερδοσκοπικές εταιρίες, ενώ ταυτόχρονα οι δήμοι μετατρέπονται σιγά - σιγά, σε απλούς διεκπεραιωτές πιστοποιητικών και τα Δημοτικά Συμβούλια, απλά και μόνο εγκρίνουν συνήθως τα πεπραγμένα αυτών των επιχειρήσεων.

Εμείς, λοιπόν, που συμμετέχουμε στη δημοτική παράταξη της "Δημοκρατικής Συνεργασίας Νέας Φιλαδέλφειας" έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο λαός της πόλης μας, πηγαίνοντας στις κάλπες πρέπει να θυμάται ποιοι είναι αυτοί που, συμπορευόμενοι με την κυβερνητική πολιτική, τού αυξάνουν τα δημοτικά τέλη για να έχουν πόρους, αντί να διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν από τα παρακρατηθέντα 1,5 τρισ. δρχ.

Πρέπει να θυμούνται ποιοι είναι αυτοί που συμφώνησαν και αποδέχτηκαν το σχέδιο "Καποδίστριας" και με την αποδοχή τους αυτή, οδηγούν σε πλήρη αφανισμό κάθε δημοκρατικό και λαϊκό στοιχείο στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, όμως, πρέπει να σκεφτούν και αν οι δήμαρχοι που ψήφισαν τις προηγούμενες εκλογές βρέθηκαν στο πλευρό τους, όταν αυτός αγωνιζόταν για να εξασφαλίσει το δικαίωμά τους στην εργασία, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη σύνταξη και γενικά την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.

Και κυρίως δεν πρέπει να ξεχάσουν πως, η ψήφος σε κάθε δήμαρχο που ακολουθεί μια τέτοια καταστροφική, για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτική, θα χρησιμοποιηθεί σαν ψήφος αποδοχής αυτής της πολιτικής από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και των δημάρχων που την υπηρετούν.

* * *

Η παράταξη της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" έχει δώσει στο χώρο της, δείγματα μιας διαφορετικής πολιτικής. Βρέθηκε στο πλευρό του κόσμου της Νέας Φιλαδέλφειας, όποτε αυτό χρειάστηκε.

Κοντά στους αγώνες των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των συνταξιούχων, των ανέργων, των γυναικών και της νεολαίας, όταν πάλευε για αναβάθμιση της παιδείας, προσπαθώντας να φέρει στο προσκήνιο τα προβλήματά τους και να αγωνιστεί για τη λύση τους.

Εμείς, δεν παζαρεύουμε τις αρχές μας, δε ζητιανεύουμε από την κεντρική εξουσία φιλοδώρημα. Διεκδικούμε αγωνιστικά το δικαίωμα των πολιτών αυτής της πόλης να ελπίζει σε μια πόλη πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη για μας και τα παιδιά μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ