Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΣΕΕ
Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας

Με σύνθημα "ο αγώνας για την Παιδεία είναι αγώνας όλων μας" καλεί τους εργαζόμενους όλης της χώρας να συμμετέχουν στα σημερινά συλλαλητήρια

Με τετράωρη πανελλαδική - πανεργατική στάση εργασίας σήμερα από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. συμπαρατάσσονται με τους μαθητές η ΓΣΕΕ - υλοποιώντας την απόφαση της Ολομέλειας της διοίκησής της - αλλά και δεκάδες εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους μαθητές, που αγωνίζονται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε άλλες πόλεις της χώρας.Εκφράζει ακόμα τη συμπαράσταση στον αγώνα μαθητών και εκπαιδευτικής κοινότητας. Χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών "που αποδεικνύουν ότι η νέα γενιά διαπαιδαγωγείται και διαπαιδαγωγεί αγωνιστικά, αφήνοντας στην άκρη αντιλήψεις για τη "γενιά του καναπέ", παλεύει για να αρθούν οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση και επιζητά ένα σχολείο σύγχρονο, αποτελεσματικό, ανοιχτό στην κριτική σκέψη". "Θέση μας είναι", τονίζεται στην απόφαση της Συνομοσπονδίας, "ότι χρειάζεται κατάργηση του ν.2525/97, ο οποίος οδηγεί σε περιορισμένες ευκαιρίες τα παιδιά, μετατρέπει το Λύκειο σε εξεταστικό κέντρο, ενισχύει τη βαθμοθηρία, προκαλεί πρόσθετο άγχος και ανασφάλεια, ενώ υποβαθμίζει στην ουσία τη Λυκειακή και Τεχνική Δημόσια Εκπαίδευση" και ζητά άμεσα την αναστολή εφαρμογής του νόμου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου.

"Η Παιδεία είναι κορυφαίο ζήτημα και αφορά τους πάντες, πολύ περισσότερο την εργατική τάξη, που δέχεται με κάθε τρόπο, αλλά και μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα, τους διαχωρισμούς και τους φραγμούς για τα παιδιά της και απαιτεί η μόρφωση να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα", καταλήγει η ΓΣΕΕ.

Είναι ήδη νικητές!

"Οι μαθητές είναι ήδη νικητές στην καρδιά και τη συνείδηση του λαού μας", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας και καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην 4ωρη στάση εργασίας, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και στην προσυγκέντρωση 10.30πμ μπροστά στο Αρσάκειο.

Τη συμμετοχή στη στάση εργασίας και στο συλλαλητήριο αποφάσισαν: τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας,Θεσσαλονίκης,Αγρινίου,Αρκαδίας,Λευκάδας,Πρέβεζας,Κεφαλλονιάς - Ιθάκης,Λαυρίου,Ιωαννίνων,Εύβοιας,Φθιώτιδας,Κορίνθου.Η ΠΟΕ - ΟΤΑ,η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου,ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας - Πειραιά,ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ανατολικής Αττικής "Ο Σωκράτης".Συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ (συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ με στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. - 3 μ.μ.), οι σιδηροδρομικοί,οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ,η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων,ο Σύλλογος Βοηθών Φαρμακείων,το Συνδικάτο Οικοδόμων,οι εργαζόμενοι στο καζίνο - ξενοδοχείο και τελεφερίκ Πάρνηθας,ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕ - ΔΕΗ,οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Αμαρουσίου, Μελισσίων, Κηφισιάς, Ερυθραίας και Πεύκης,το σωματείο της ΑΛΑΝΚΟ,η Συντονιστική Επιτροπή Συνδικαλιστών της Κορινθίας,το Σωματείο Μηχανοτεχνιτών και Βοηθών Ν. Φωκίδας "ο Τεχνίτης",το Συνδικάτο Οικοδόμων Αμφισσας,το Σωματείο Εργαζομένων στην "ΑΜΕ Δελφοί - Δίστομο" κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ