Πέμπτη 28 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαζικά, ενωτικά, σε όλη τη χώρα

Μυριόστομη και από πολλές πλευρές, θα ακουστεί σήμερα η φωνή καταδίκης της αντιδραστικής μεταρρύθμισης και των εντολών της ΕΕ, στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που θα γίνουν στις πρωτεύουσες των νομών και σε άλλες πόλεις.Μαθητές, καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς, μαζί με την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, σ' ένα μέτωπο Παιδείας, θα δώσουν απάντηση στους κυβερνητικούς μηχανισμούς βίας και τρομοκρατίας, στις μεθοδεύσεις "διαλόγου", που στόχο έχουν τη διάσπαση της μαχητικής ενότητας και αποφασιστικότητας του μαθητικού κινήματος, που επί 3 μήνες έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Πεισμωμένοι από την κυβερνητική αδιαλλαξία και έχοντας καθαρό το στόχο για ολόπλευρη και σε όλους μόρφωση, σε δημόσιο δωρεάν σχολείο, θα δώσουν ακόμα πιο μαζικά το "παρών" στο σημερινό ραντεβού.

Ελευσίνα

Πορεία στους δρόμους της πόλης, θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10.30 π.μ. οι μαθητές της Ελευσίνας.Θα συγκεντρωθούν στο 1ο Λύκειο και θα ακολουθήσει πορεία, προς την πλατεία Ηρώων, όπου θα συναντηθούν με τους εργαζόμενους και τους καθηγητές της πόλης και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση.

Εύβοια

Στη Χαλκίδα,όπου βρίσκονται υπό κατάληψη όλα τα Λύκεια, αναμένεται δυναμική συγκέντρωση στις 11 π.μ. στα Φανάρια της Χαϊνά, απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία για να καταλήξει στη Γέφυρα του Ευρίπου, όπου θα γίνει συμβολική κατάληψη. Και χτες, καταστροφείς "αγανακτισμένοι γονείς" ξήλωσαν τις πόρτες στο 1ο Λύκειο για να σπάσουν την κατάληψη των μαθητών. Οι μαθητές απάντησαν αμέσως με αποκλεισμό του δρόμου. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ θα ενώσουν τις φωνές τους μαζί μ' αυτές των μαθητών, μετά το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Φθιώτιδα

Στη Λαμία,στις 11 π.μ. στην πλατεία Διάκου, έχει δοθεί το αγωνιστικό ραντεβού των χιλιάδων μαθητών, που αναμένεται να δώσουν και σήμερα το "παρών". Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας έχει πάρει απόφαση συμμετοχής στην 4ωρη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ.

Φωκίδα

Στη Φωκίδα,όπου βρίσκονται σε κατάληψη το Λύκειο Αμφισσας και το Γυμνάσιο - Λύκειο Γραβιάς, συμπαραστέκονται στον αγώνα των μαθητών το Σωματείο Μηχανοτεχνιτών και Βοηθών Ν. Φωκίδας "ο Τεχνίτης",το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Εργαζομένων στην "ΑΜΕ Δελφοί - Δίστομο".Μακριά από τους αγώνες και τις αγωνίες μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών, στέκεται η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ.

Βοιωτία

Στη Θήβα, οι μαθητές των 2ου, 3ου Λυκείου και του ΤΕΕ πραγματοποίησαν χτες πορεία στη Νομαρχία και είχαν συνάντηση με το νομάρχη, ενώ 4ωρη στάση εργασίας έχει κηρύξει το τοπικό Εργατικό Κέντρο.

Στη Λιβαδειά, σήμερα στις 11 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο η ΕΛΜΕ Βοιωτίας και η διοίκηση του ΕΚ Λιβαδειάς θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.Λάρισα

Σήμερα, οι μαθητές στη Λάρισα έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 10.30 π.μ. στο χώρο του παλιού κτηνιατρείου και θα καταλήξει στη Νομαρχία. Συμμετέχουν καθηγητές, αλλά και οι εργαζόμενοι του νομού.

Καρδίτσα

Στην Καρδίτσα, οι μαθητές, σε συνεργασία με τους γονείς, τους καθηγητές, αλλά και το Εργατικό Κέντρο πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο, στις 11.30 π.μ.

Βόλος

Στο Βόλο, η συγκέντρωση γίνεται στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας και αμέσως μετά πορεία μέχρι τα γραφεία της Β Εκπαίδευσης.

Ηράκλειο

Στις 11 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, μαθητές, καθηγητές, γονείς και εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία προς τη Νομαρχία.

Χανιά

Συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στην πλατεία Αγοράς θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές και οι καθηγητές των Χανίων, ενώ στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς τη Νομαρχία.

Σάμος

Στη Σάμο,οι μαθητές της Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής πραγματοποιούν συλλαλητήριο σήμερα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Πυθαγόρα.

Αχαϊα

Στην Αχαϊα 42 σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη. Σήμερα στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ολγας) πραγματοποιείται στην Πάτρα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Μεσσηνία - Λακωνία

Στη Μεσσηνία συνεχίζονται οι καταλήψεις σε 14 σχολεία, ενώ οι μαθητές καλούν τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και το λαό της Μεσσηνίας να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα στις 11 π.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Στη Λακωνία, 2 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη.

Αρκαδία

Στην Αρκαδία, 12 σχολεία συνεχίζουν τις καταλήψεις. Χτες οι μαθητές των 3 Λυκείων της Μεγαλόπολης απέκλεισαν για αρκετή ώρα την εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης στο ύψος της Μεγαλόπολης. Οι μαθητές της Αρκαδίας θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο σήμερα στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγ. Βασιλείου στην Τρίπολη. Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν μετά από απόφαση - έκκληση του Εργατικού Κέντρου και εργαζόμενοι για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους μαθητικούς αγώνες.

Αργολίδα

Στην Αργολίδα υπό κατάληψη βρίσκονται 5 σχολεία. Οι μαθητές διοργανώνουν συλλαλητήριο σήμερα στις 9.30 π.μ. που θα ξεκινήσει από το 1ο και 2ο Λύκειο Ναυπλίου, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ηλεία

Στην Ηλεία συνεχίζονται οι καταλήψεις σε 8 σχολεία. Σήμερα στις 11 π.μ. πραγματοποιείται συλλαλητήριο, που θα ξεκινήσει από το 2ο Λύκειο Πύργου. Θα συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι.

Κορινθία

Στην Κορινθία συνεχίζονται οι καταλήψεις σε 14 σχολεία στην Κόρινθο και το Κιάτο. Οι μαθητές προετοιμάζουν συλλαλητήριο για σήμερα στις 11 π.μ. στα Περιβολάκια.Συμμετέχουν και εργαζόμενοι του νομού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου και της Συντονιστικής Επιτροπής Συνδικαλιστών της Κορινθίας.

Ζάκυνθος

Στη Ζάκυνθο συνεχίζονται οι καταλήψεις σε 4 Λύκεια, ενώ οι μαθητές του ΤΕΕ πραγματοποιούν αποχή. Στο 1ο Λύκειο με παρέμβαση του διευθυντή Ββάθμιας Εκπαίδευσης Μ. Λογοθέτη ματαιώθηκε Γενική Συνέλευση των μαθητών, προκειμένου να αποφασιστεί νέα κατάληψη. Οι μαθητές της Ζακύνθου πραγματοποιούν συλλαλητήριο σήμερα στις 11 π.μ., το οποίο θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα των παιδιών τους.

Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα βρίσκεται υπό κατάληψη η πλειοψηφία (33) των σχολείων του νησιού. Σήμερα οι μαθητές θα κάνουν πορεία στις 11 π.μ., η οποία θα ξεκινήσει από τα Γενικά Λύκεια και θα καταλήξει στη Νομαρχία. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν η Τοπική ΕΛΜΕ, η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Αδιορίστων και πολλοί μαζικοί φορείς.

Αρτα

Οι μαζικοί φορείς της Αρτας διοργανώνουν σήμερα συλλαλητήριο στην πλατεία Κιλκίς,στις 9 π.μ..Συμμετέχουν εργαζόμενοι, καθηγητές, ενώ οι μαθητές αποφάσισαν να "κηδέψουν" το νόμο 2525/97, καθώς, όπως πιστεύουν, έχει πια ..."πεθάνει".

Δυστυχώς, αυτό που δε λείπει καθημερινά από τα υπό κατάληψη σχολεία είναι οι "αγανακτισμένοι" γονείς, που κάθε πρωί κάνουν αισθητή την παρουσία τους με φωνές κατά των μαθητών, αλλά και των καθηγητών που στηρίζουν τις καταλήψεις.

Ιωάννινα

Οι μαθητές των Ιωαννίνων κάνουν σήμερα συγκέντρωση στις 11 π.μ. έξω από την Ακαδημία, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στα σχολεία των Ιωαννίνων, το κλίμα που επικρατεί είναι ιδιαίτερα αγωνιστικό μετά και τη συνάντηση που είχαν οι μαθητές της πόλης με τον υπουργό Παιδείας. Οπως τόνισαν οι μαθητές που συμμετείχαν στη συνάντηση, "δεν έγινε απολύτως τίποτα, καθώς ο υπουργός δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει τίποτα". Επίσης έντονη τρομοκρατία επικρατεί στα σχολεία των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, έξω από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο της πόλης, αστυνομικοί κυνήγησαν μαθητές για να τους συλλάβουν, με το αιτιολογικό ότι είναι ...καταληψίες.

Χίος

Στη Χίο συγκέντρωση και πορεία θα γίνει σήμερα, στις 11 π.μ. από τα κεντρικά λύκεια της πόλης προς την πλατεία Βουνακίου. Στη συγκέντρωση θα πάρουν μέρος και οι καθηγητές, ενώ οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν πολύμορφες μουσικές και άλλες εκδηλώσεις.

Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα θα γίνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 10 π.μ. και στη συνέχεια πορεία προς τη Νομαρχία. Στην πόλη των Τρικάλων, μετά και τις γενικές συνελεύσεις των σχολείων που πραγματοποιήθηκαν, τέσσερα σχολεία είναι υπό κατάληψη, ενώ όλα τα υπόλοιπα υπολειτουργούν.

Θεσπρωτία

Τρία σχολεία της Θεσπρωτίας συνεχίζουν τις καταλήψεις, ενώ σήμερα γίνεται συλλαλητήριο μαθητών με τη συμμετοχή μαζικών φορέων, στις 10.30 π.μ. έξω από το Τεχνικό Λύκειο της πόλης και πορεία μέχρι τη Νομαρχία.

Αιτωλοακαρνανία

Αγωνιστικό κλίμα επικρατεί στο Αγρίνιο,στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο, όπου και εκεί τα περισσότερα σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη. Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις σε κάθε μια από τις παραπάνω περιοχές, για την αυριανή μέρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν αγωνιστικά (1999-12-08 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις (1999-01-27 00:00:00.0)
Πανελλαδική - παλλαϊκή κινητοποίηση αύριο (1998-11-25 00:00:00.0)
Πανελλαδικός ο αγώνας για την παιδεία (1998-11-24 00:00:00.0)
Στους δρόμους σήμερα καθηγητές - μαθητές (1998-11-04 00:00:00.0)
Δυναμώνουν οι κινητοποιήσεις των μαθητών (1998-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ