Κυριακή 31 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σαν αδελφές...

Μια κοινωνική σειρά 24 επεισοδίων ξεκινά την Πέμπτη, στις 21.00 με τίτλο"Σαν αδελφές".Το θέμα της σειράς αφορά τις σχέσεις δυο γυναικών που συνδέονται με μια βαθιά και ουσιαστική φιλία, παρά τους διαφορετικούς δρόμους, που τις έχει βάλει η ίδια η ζωή. Η Εύα (Θέμις Μπαζάκα) και η Χριστίνα (Ελένη Ζιώγα) είναι δυο μοντέρνες γυναίκες γύρω στα τριάντα και κάτι που είναι αχώριστες από τα δεκαοχτώ τους χρόνια. Η Χριστίνα ζει με τη δεκατετράχρονη κόρη της που απέκτησε σε πολύ νεαρή ηλικία από το γάμο της με τον καθηγητή της στη σχολή θεάτρου. Ο γάμος όμως, έληξε άδοξα και εκείνη εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα μπαρ που είναι της μόδας και ονομάζεται "Εφήμερο". Από το "Εφήμερο" περνά καθημερινά η ελίτ του καλλιτεχνικού κόσμου, ελίτ που μιλά για τα μικρά και τα μεγάλα που συμβαίνουν πάνω και έξω από τη σκηνή. Εκείνη δε διανοείται να επιστρέψει στο θέατρο, γιατί δεν έχει κανέναν να τη στηρίζει οικονομικά, όμως έχει καταφέρει να ευτυχήσει στην προσωπική της ζωή, καθώς ζει ένα φλογερό έρωτα με έναν σπουδαστή της Δραματικής Σχολής, μικρότερο σε ηλικία. Αντίθετα, η ζωή της φίλης της, της Εύας, είναι ήρεμη, πάρα πολύ ήρεμη, θα λέγαμε. Εχει κάνει έναν επιτυχημένο κοινωνικά γάμο, έχει αποκτήσει δυο παιδιά και ασχολείται με το σπίτι, με τα παιδιά της, με τον άνδρα της, φυσικά.... με τη βοήθεια μιας Φιλιππινέζας και της μητέρας της.

Στην ουσία η Εύα, νιώθει πλήξη, την πλήξη που νιώθει ένα πουλί σε ένα κλουβί, έστω αν είναι από χρυσό φτιαγμένο. Ο βαθύς πόθος της είναι η επιστροφή στη σκηνή, αλλά η προβληματική σχέση, που έχει με τον άνδρα της, ο οποίος έχει περιστασιακές ερωτικές περιπέτειες που κάπως κολακεύουν τη γυναικεία της υπόσταση, την εμποδίζουν να πάρει μια απόφαση.

Παίζουν οι: Μίμης Χρυσομάλλης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κοτανίδης, Βασίλης Τσαγκλός, Λυδία Λενώση και Βάνα Πεφάνη. Τη σειρά σκηνοθετεί ο Νίκος Κουτελιδάκης, το σενάριο είναι της Ελένης Ζιώγα, ενώ τα σκηνικά υπογράφει η Γιούλα Ζωιτοπούλου. Η μουσική είναι του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου. Κάθε Πέμπτη, λοιπόν, στις 9 το βράδυ στην ΕΤ θα ζούμε... σαν αδελφές. Ας ελπίσουμε ότι η σειρά αυτή θα έχει να προσφέρει κάτι το νέο και το αξιόλογο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ