Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Μεγάλες υλικές ζημιές

Φθορές έχουν υποστεί οι μισοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αθήνας. Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι δημοτικές υπηρεσίες, από τους 39 συνολικά Σταθμούς, οι 19 παρουσιάζουν υλικές ζημιές και κρίθηκε αναγκαίο να πραγματοποιηθεί και δεύτερος τεχνικός έλεγχος και γι' αυτό δε θα λειτουργήσουν σήμερα. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι εξής: Ακαδημία Πλάτωνος Β, Δημ. Ράλλη, Μανουσογιάννη 3, Λ. Ιωνίας 86, Κυκλάδων, Ξεναγόρα 6, Αναξάρχου 6 - Παγκράτι, Πηθαίου και Αγκύλης - Ν. Κόσμος, Λαγουμιτζή, Νικοσθένους 42 - Παγκράτι, Γκύζη, Πρωταγόρα και Αράτου 1 - Παγκράτι, Μιχ. Βόδα 30, Δημοφώντος και Ιώνων - Α. Πετράλωνα, Αυξεντίου 4, Πυθίας - Κυψέλη, Φαβιέρου, Λάμψα, Θήρας 77 - Κυψέλη και Βίγκελμαν - Παγκράτι.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι στα σχολικά συγκροτήματα, με προτεραιότητα σε εκείνα που είναι εξεταστικά κέντρα. Οσοι Αθηναίοι θέλουν συνεργεία του Δήμου να επισκεφθούν τα σπίτια τους για να κρίνουν την κατάστασή τους μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 32.18.502 - 32.19.706 - 32.19.462. Μέχρι χθες το βράδυ, ο δήμος είχε δεχτεί 1.500 αιτήσεις για έλεγχο. Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν και με το Συντονιστικό Κέντρο του δήμου στο τηλέφωνο 34.69.880.

Ο Δήμος προγραμματίζει να αποστείλει 250 σκηνές στα Ανω Λιόσια και να τοποθετήσει σκηνές στο Σεράφειο Κολυμβητήριο και στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου στο Γουδί.

Στο μεταξύ σε μια πρώτη συζήτηση που έκανε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, ο δήμαρχος Δ. Αβραμόπουλος αναγνώρισε ότι στο Γκαζοχώρι υπάρχει πρόβλημα, καθώς με ένα νέο ισχυρό μετασεισμό, πολλά σπίτια παλαιά και πλινθόκτιστα υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν. Σημείωσε πως προληπτικά θα στηθεί εκεί καταυλισμός σκηνών.

Να σημειωθεί ότι στο Δημαρχιακό Μέγαρο της οδού Αθηνάς, υπέστη φθορές η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,ενώ επειγόντως πρέπει να μεταφερθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη,απ' το 2ο όροφο του Μεγάρου όπου λειτουργεί σήμερα. Οι μηχανικοί του Δήμου απορούν με το πώς άντεξε η αίθουσα λόγω του βάρους των βιβλίων.

Επιπλέον οι πρώτες πληροφορίες από τις υπηρεσίες του Δήμου αναφέρουν ότι οι ζημιές στα σπίτια που έχουν εντοπίσει τα συνεργεία είναι πολύ μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες.

Από την πλευρά της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" ο επικεφαλής Λέων. Αυδής υπογράμμισε πως από το σεισμό απορρέει πλήθος πολιτικών ζητημάτων. Οτι υπάρχουν ενδείξεις πως επιχειρείται υποβάθμιση του μεγέθους της καταστροφής, ενώ αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη. Πρόσθεσε πως ο Δήμος οφείλει να συμβάλλει στην ακριβή επιμέτρησή της. Επισήμανε ότι εδώ και δύο χρόνια έχει ζητήσει - με αφορμή σχετική μελέτη του Πολυτεχνείου - να γίνει συζήτηση με τα επικίνδυνα κτίρια της Αθήνας και πως αυτά μπορούν να θωρακιστούν αντισεισμικά. Συμπλήρωσε ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει έστω και τώρα.

Παράλληλα μίλησε για την έλλειψη ελεύθερων χώρων - στην Αθήνα, που φάνηκε ιδιαίτερα στο σεισμό. Προειδοποίησε ότι εκπονούνται σχέδια για την τσιμεντοποίηση και των τελευταίων τέτοιων χώρων και ζήτησε να γίνει συζήτηση και για την προστασία τους. Το ΔΣ θα ασχοληθεί με το ζήτημα του σεισμού εκτενέστερα και με περισσότερα στοιχεία - την προσεχή Δευτέρα σε νέα συνεδρίασή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ