Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βοήθεια με ξένα κόλλυβα

Τελικά το υπουργείο Γεωργίας καλεί τους παραγωγούς να πληρώσουν την επισιτιστική βοήθεια 5.000 τόνων ροδακίνων της Ελλάδας στην Αλβανία!

Το υπουργείο είχε αναθέσει στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βέροιας την αποστολή αυτής της βοήθειας αφού συμφώνησε τιμή διάθεσης 150 δρχ. το κιλό. Στη συνέχεια όμως μείωσε τη συμφωνηθείσα τιμή στις 135 δρχ. και η Ενωση δεν έφερε αντιρρήσεις γιατί, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της διοίκησής της προς τον υπουργό, "κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που θα προέκυπταν". Συγκεκριμένα, το κόστος μεταφοράς των ροδακίνων ανέρχεται στις 45 δρχ., ενώ το κόστος συσκευασίας, ψυκτικά κλπ. στις 60 δρχ. Το τελικό κόστος δηλαδή μέχρι την παράδοσή του στην Αλβανία ανέρχεται στις 100 - 105 δρχ. το κιλό. Ετσι η τιμή που δίνει τελικά η Ενωση στον παραγωγό δε θα ξεπεράσει τις 30 δρχ., όταν είναι γνωστό ότι το κόστος παραγωγής μόνο ξεπερνάει τις 40 - 45 δρχ.

Τώρα η Ενωση ζητάει από το υπουργείο να αυξήσει την τιμή από 135 στις 150 δρχ. προκειμένου να καλυφθούν τα επιπλέον έξοδα που δημιουργούνται και τα οποία "δεν είχαν εκ των προτέρων προβλεφτεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ