Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Ενα χρόνο απλήρωτοι

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Αν και πέρασε πάνω από ένας χρόνος, απλήρωτοι παραμένουν οι παραγωγοί βιομηχανικής ντομάτας των Νομών Κιλκίς, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης και Γρεβενών, που παρέδωσαν την παραγωγή τους στις εταιρίες ΤΣΑΡ ΑΕ και ΚΙΛΒΑ ΑΕ, ιδιοκτησίας Τσαρίδη, οι οποίες χρεοκόπησαν. Το πρόβλημα αυτό έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ: "Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, γιατί δεν πήρε κανένα μέτρο (εγγυητικές τραπεζικές επιστολές) για την εξασφάλιση των αγροτών, μια και οι ντοματοβιομηχανίες διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα (κοινοτικές επιδοτήσεις), σύμφωνα με τον κανονισμό που υπερψήφισε και η ελληνική κυβέρνηση. Αποκλειστικές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και γιατί δεν έκανε τόσο καιρό τις απαιτούμενες ενέργειες, έτσι ώστε οι παραγωγοί να πληρωθούν τουλάχιστον για τις επιδοτήσεις που δικαιούνται, μια και δεν έχουν εισπραχθεί από τον συγκεκριμένο μεταποιητή. Το πρόβλημα αυτό δε θα υπήρχε, αν οι επιδοτήσεις της βιομηχανικής ντομάτας δίνονταν απ' ευθείας στον παραγωγό, όπως ζητά το αγροτικό κίνημα, χωρίς τη διαμεσολάβηση των μεταποιητών, που προβλέπει ο κανονισμός που είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των μεταποιητών".

Οι δύο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας:

- Τι ενέργειες θα κάνει και πότε για να δοθούν άμεσα στους δικαιούχους ντοματοπαραγωγούς οι επιδοτήσεις, καθώς επίσης να πληρωθεί η εμπορική τιμή;- Τι ενέργειες θα κάνει για αλλαγή του κανονισμού, έτσι ώστε οι επιδοτήσεις να δίνονται απευθείας στους ντοματοπαραγωγούς χωρίς τη διαμεσολάβηση των μεταποιητών;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ