Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΛΙΟΝ
Εγινε κι εδώ σεισμός

Στο έλεος της μοίρας τους έχουν εγκαταλειφθεί χιλιάδες κάτοικοι στο Ιλιον, οι οποίοι, μετά τον καταστροφικό σεισμό, τρεις μέρες τώρα, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, που έχουν υποστεί ζημιές και διαβιούν στην ύπαιθρο σε δικές τους σκηνές.

Παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής ότι θα άρχιζαν από την πρώτη κιόλας μέρα οι αυτοψίες κατοικιών από τεχνικούς και ότι θα υπήρχε μέριμνα για να εξασφαλιστούν ορισμένες από τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης στους αυτοσχέδιους καταυλισμούς, όπως είναι οι χημικές τουαλέτες και ο τακτικός καθαρισμός, μέχρι χτες δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα, ούτε κάποιος από τους αρμόδιους εκδήλωσε το παραμικρό ενδιαφέρον για την τύχη χιλιάδων ανθρώπων της περιοχής που έχουν ξεσπιτωθεί και περιμένουν πώς και πώς να γίνουν οι αυτοψίες, για να πληροφορηθούν υπεύθυνα από τους ειδικούς, αν μπορούν να επιστρέψουν άφοβα στα σπίτια τους. Οσον αφορά τις αυτοψίες, αξίζει να επισημανθεί ότι ακριβώς απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο Ιλίου, το οποίο ελέγχθηκε αμέσως, οι ένοικοι και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικίας, ανάμεσά τους και μια παραπληγική γυναίκα, ακόμα περιμένουν τα τεχνικά συνεργεία για να πληροφορηθούν αν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους!

Σημειώνεται ότι μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα μαζική διαμαρτυρία στον δήμαρχο Ιλίου Βασ. Κουκουβίνο,τον οποίο αποδοκίμασαν έντονα, αφού, ούτε λίγο - ούτε πολύ, το μόνο που είχε να τους πει είναι ότι ...δε φταίει αυτός που έγινε σεισμός!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ