Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συναίνεση και συγκάλυψη

Πιστός στη γραμμή της συναίνεσης και στήριξης της πολιτικής και των μέτρων - κοροϊδία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των καταστροφών από το σεισμό, παραμένει ο Κ. Καραμανλής. Ο πρόεδρος της ΝΔ, στο όνομα του ότι δεν πρέπει "να γίνεται αντιπολίτευση σε τέτοιες στιγμές" (!), από τη μια δεν κάνει την παραμικρή νύξη για τις ευθύνες και τους υπαίτιους των καταστροφών από το σεισμό, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει την κυβέρνηση να περάσει τη μοιρολατρία και την αντίληψη πως οι σεισμοπαθείς πρέπει "μόνοι τους να τα καταφέρουν"!

Προκειμένου να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη από την τάχα ουδέτερη και υπερκομματική στάση του, ο Κ. Καραμανλής προχωρεί σε κινήσεις φθηνού εντυπωσιασμού. Ετσι, μετά από αισθητή καθυστέρηση ανακοίνωσε χτες ότι αναβάλλει την επίσκεψή του στη ΔΕΘ, την οποία συνόδευσε με παχιά λόγια του τύπου "προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος και οι ανάγκες του".

Η μόνη πίεση, περισσότερο για λόγους ψηφοθηρικούς, που ασκεί στην κυβέρνηση είναι η έκκληση (!) που απηύθυνε χτες... στο κράτος να εντείνει τις προσπάθειες για χορήγηση σκηνών, για επαρκή υγειονομική κάλυψη και... αστυνόμευση.

Παράλληλα, ο Κ. Καραμανλής, επιχειρώντας να προλάβει αλλά και να στηρίξει παρόμοια κίνηση του Κ. Σημίτη, έστειλε χτες επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ρ. Πρόντι, με την οποία ζητά να γίνει ανακατανομή κονδυλίων του "πακέτου Ντελόρ" που δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί, ώστε τα ποσά αυτά να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών σε κατοικίες και υποδομές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ