Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε αναμονή μέτρων για όσους έμειναν χωρίς δουλιά

Η ανακοίνωση ειδικών μέτρων για τους χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται εκτός εργασίας λόγω ζημιών στις επιχειρήσεις που εργάζονται, αναμένεται από το υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα και σήμερα πραγματοποιείται σχετική σύσκεψη για οριστικοποίησή τους.

Το πρόβλημα αφορά βεβαίως τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που ισοπεδώθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό, αλλά και πολλούς άλλους, των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές.

Για κάποιες από αυτές, ο χρόνος επισκευής μπορεί να ξεπεράσει και τον ένα μήνα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή τους, από τα αρμόδια κρατικά όργανα και ορισμένα κλαδικά Επιμελητήρια.

Από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, επισημάνθηκε στο "Ρ", ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει πάγια νομολογία που να καλύπτει τους εργαζόμενους σε τέτοιες περιπτώσεις, οπότε αναμένουν κι αυτές τα μέτρα που θα αποφασίσει το υπουργείο, ώστε να πράξουν ανάλογα. Πιθανό είναι να δοθεί κάποιο έκτακτο βοήθημα και να προβλεφτεί αυξημένη επιδότηση εργασίας, για εκείνους τους εργαζόμενους που θα παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ