Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη μάχη και οι Ενοπλες Δυνάμεις

Το δικό τους "παρών" δίνουν οι Ενοπλες Δυνάμεις στην επιχείρηση αντιμετώπισης των συνεπειών του σεισμού. Αμέσως μετά την εκδήλωση του σεισμού στρατιωτικά ελικόπτερα που απογειώνονταν από το προαύλιο του υπουργείου Αμυνας πέταγαν πάνω από τις πληγείσες περιοχές για τον πρώτο εντοπισμό των καταστροφών. Στη συνέχεια οι στρατιωτικές μονάδες της Αττικής τέθηκαν σε ετοιμότητα και συνολικά 2.252 στρατιώτες και αξιωματικοί είχαν μέχρι χτες συμμετάσχει στις διάφορες επιχειρήσεις παροχής βοήθειας σε σεισμόπληκτους. Στρατιωτικές δυνάμεις είχαν μέχρι χτες εγκαταστήσει 1.769 σκηνές του υπουργείου Υγείας, καθώς και 250 στρατιωτικές σκηνές, ενώ όπως έγινε γνωστό χτες στρατιώτες θα αναλάβουν και τη φύλαξη των σκηνών στους καταυλισμούς. Συμμετέχουν ακόμα στη διανομή πόσιμου νερού και τροφίμων.

Οσον αφορά τους στρατιώτες που κατάγονται από σεισμόπληκτες περιοχές εκδόθηκαν διαταγές από τους αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ σύμφωνα με τις οποίες τους παρέχονται άδειες μικρής και μακράς διάρκειας και επίσης απαλλάσσονται από τη διακλαδική άσκηση "Φίλιππος".

Ζημιές εκτός από το στρατόπεδο στο Χαϊδάρι υπέστησαν και ορισμένα κτίρια της Σχολής Ικάρων στο Τατόι, χωρίς αυτό όμως να έχει επιπτώσεις στη λειτουργία της σχολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ