Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ"
Ζητούν κινητές μονάδες για βραχεία νοσηλεία

Κοινό αίτημα γιατρών και εργαζομένων

Οι καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Αγίων Αναργύρων" οδήγησε - αρχικώς - στη μεταφορά 41 ασθενών στο νοσοκομείο "Μεταξά". Ομως δημιούργησε και σοβαρό πρόβλημα στους εκατοντάδες ασθενείς που ακολουθούν βραχεία νοσηλεία.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς να δοθεί λύση που θα διευκόλυνε τους ασθενείς και θα εξασφάλιζε τη συνέχεια της οντότητας του νοσοκομείου, άρχισε να διαφαίνεται ότι οι σεισμοί μπορεί να χρησιμεύσουν ως βοηθητικό στοιχείο για τη διάλυσή του. Ετσι μελετάται η διασπορά των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία που θα συνοδεύονται και απ' τους γιατρούς.

Βέβαια οι άσχημες κτιριακές υποδομές, καθώς και οι αυθαίρετες δομήσεις που χρειάστηκαν για την ανάπτυξη του νοσοκομείου ήταν γνωστές απ' το 1981. Τότε η Πολεοδομία ζητούσε την άμεση αποπεράτωση και νομιμοποίηση των κτιρίων, αλλά η διοίκηση ήθελε να γλιτώσει τα χρήματα, όπως θυμάται η Λ. Μεθωνιού,πρόεδρος σήμερα του σωματείου, που τότε ήταν μέλος της διοίκησης του νοσοκομείου.

Το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών απ' το σεισμό του 1981 "που καθιστούν επικίνδυνη τη λειτουργία του φαρμακείου, των εργαστηρίων, των μαγειρείων και των γραφείων της διοίκησης", έθεσε ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Μ. Πορτάλιος με έγγραφό του προς τα συναρμόδια υπουργεία στις 26.3.1996

Με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά το σεισμό ασχολήθηκαν χτες οι εργαζόμενοι στη γενική τους συνέλευση. Στην ομόφωνη απόφασή τους τονίζεται: "Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με μεθοδεύσεις διάχυσης του νοσοκομείου μας σε άλλες νοσηλευτικές ομάδες, με στόχο τη διάλυσή του".

Οι εργαζόμενοι ζητούν: Τη συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου με την άμεση εγκατάσταση κοντέινερς και κινητών ιατρικών μονάδων, ώστε να συνεχιστούν άμεσα οι επείγουσες λειτουργίες του, όπως η βραχεία νοσηλεία. Επίσης ζητούν να διατεθούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε γρήγορα να αποκατασταθούν όλες οι υλικές ζημιές.

Ανάλογη απόφαση για την αντιμετώπιση των τρεχουσών χημειοθεραπειών βραχείας νοσηλείας πήρε προχτές και η Γενική Συνέλευση της Ιατρικής Υπηρεσίας και η Επιστημονική Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ