Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ο "Ξενοκράτης" απέτυχε

Η πεποίθηση πως ο "Ξενοκράτης" απέτυχε εκφράστηκε από την πλειοψηφία των νομαρχιακών συμβούλων Αθήνας στη χτεσινή συνεδρίαση του Σώματος, που ασχολήθηκε με τις καταστροφικές συνέπειες από το σεισμό. Οι αρμόδιοι αντινομάρχες και υπεύθυνοι των υπηρεσιών της Νομαρχίας έκαναν λόγο για σημαντικές καταστροφές σε συνοικίες ολόκληρες, αλλά και για έλλειψη συντονισμού μεταξύ των επιπέδων διοίκησης, τόσο στην καταγραφή των ζημιών, όσο και στη διανομή της βοήθειας προς τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι υπήρχαν διαφορετικές λίστες στη Νομαρχία από το υπουργείο Εμπορίου με τις προσφορές και ποσότητες σε τρόφιμα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα μια περιοχή να πάρει διπλή βοήθεια και άλλη καθόλου. Παράλληλα, τα φορτηγά με τρόφιμα έφευγαν χωρίς συνοδεία, άρα και συντονισμό. Το ίδιο είχε τονίσει και προχτές η αντινομάρχης, Η. Βαλσαμάκη, ότι συνέβη με τα συνεργεία καταγραφής των ζημιών στα σχολεία. Δηλαδή σε κάποια σχολεία είχαμε δύο συνεργεία και σε άλλα κανένα. Παράλληλα, δε δόθηκε σαφής εικόνα σε ό,τι αφορά τις αυτοψίες που έγιναν, επισημάνθηκε, ωστόσο, η βεβαιότητα ότι πολλά σχολεία δε θα μπορέσουν να στεγάσουν μαθητές στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), Σπ. Χαλβατζής, επισήμανε την ανάγκη ύπαρξης ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης τέτοιων καταστροφών. Ενώ υπενθύμισε μια "πηγή" του κακού, το ότι, δηλαδή, ισχύει ακόμα ο νόμος του Κατσιγιάννη, που επιτρέπει τη δόμηση σε μπαζωμένα ρέματα. Ο ίδιος καυτηρίασε τις ανακοινώσεις για παραπομπή των εργολάβων στον εισαγγελέα, όταν είναι γνωστό πως κάθε φορά τη γλιτώνουν. Ακολούθως, ο Σπ. Χαλβατζής κατέδειξε την έλλειψη ελεύθερων χώρων, αλλά και τις κυβερνητικές ευθύνες, καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο που προβλέπει την τσιμεντοποίηση των στρατοπέδων. Τέλος, ο επικεφαλής της ΝΑΣ ζήτησε να συγκροτηθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή, που να ελέγχει και να συντονίζει τη διανομή της βοήθειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ