Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Προς ξεπούλημα "Ξενία" και κάμπινγκ

Εντονη δραστηριότητα αναπτύσσεται τις τελευταίες μέρες από τους παρατρεχάμενους της κυβέρνησης και όσους έχουν οικονομικά συμφέροντα από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους ιδιώτες, στο να πειστούν οι κάτοικοι περιοχών του Δήμου Παλλήνης της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, να συναινέσουν σε ένα πραγματικό έγκλημα για την περιοχή και σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, που έχει σχέση με τη μεταβίβαση σε ιδιώτη των τουριστικών εγκαταστάσεων και της μεγάλης έκτασης γης του ΕΟΤ, σε μια απ' τις πιο όμορφες παραλίες της Κασσάνδρας.

Πρόκειται για τα ξενοδοχεία "Ξενία" και το τεράστιο, οργανωμένο κάμπινγκ του ΕΟΤ, μαζί με έκταση 2.000 στρεμμάτων παραλιακής έκτασης και 1.000 περίπου στρεμμάτων πευκοδάσους, λίγο βορειότερα, που βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Παλλήνης. Η παραλιακή αυτή έκταση αποτελεί κατά γενική ομολογία Ελλήνων και ξένων την καλύτερη παραλία της Κασσάνδρας.

Ο δήμος και οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι για να αποκτήσει ο ΕΟΤ αυτή την έκταση, που σ' αυτή κατασκεύασε τις τουριστικές εγκαταστάσεις του, έγιναν τρεις απαλλοτριώσεις μικρών εκτάσεων και ελαιώνων, που ανήκαν σε κατοίκους της περιοχής. Η πρώτη απαλλοτρίωση έγινε το 1958 - '60, η δεύτερη το 1970 και η τρίτη το 1971 - '72.

Πριν από 2 χρόνια ο ΕΟΤ, με βάση το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, υπέγραψε προσύμφωνο με την ξενοδοχειακή επιχείρηση "ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΑΕ", για την παραχώρηση στην εν λόγω ιδιωτική επιχείρηση ολόκληρης της έκτασης των 3.000 στρεμμάτων και των τουριστικών εγκαταστάσεων με εκμίσθωση για 38 χρόνια...Οι όροι αυτής της εκμίσθωσης είναι πράγματι σκανδαλώδεις και θυμίζουν χαριστική εκχώρηση!

Μία από τις πρώτες συνέπειες αυτού του επιχειρούμενου ξεπουλήματος θα είναι να χάσουν οι κάτοικοι της περιοχής την πρόσβαση στη θάλασσα. Κι αυτό γιατί υπάρχει μια μεγάλη έκταση ανάμεσα στις Κοινότητες Πευκοχώρι και Παλιούρι, που ο ΕΟΤ δεν έχει περιφράξει και υπάρχει ελεύθερη διέλευση των κατοίκων. Οταν όμως η έκταση αυτή περιφραχτεί από τους νέους ιδιώτες επιχειρηματίες, όπως είναι η εκφρασμένη τους θέληση, τότε, κατά τα λεγόμενα κατοίκων της περιοχής, μόνο πουλιά θα μπορούν να κατέβουν στην πανέμορφη παραλία, εκτός από τους πελάτες του ξενοδόχου...

Με την αποικιοκρατικού χαρακτήρα αυτή σύμβαση υποθηκεύεται το μέλλον μιας τεράστιας σε έκταση προνομιακής περιοχής για τις επόμενες δυο γενιές και οι κάτοικοι της περιοχής δε θα έχουν ούτε τη δυνατότητα να πάνε στη θάλασσα να κάνουν μπάνιο!

Οι διάφοροι επιτήδειοι, για να προωθήσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο ΕΟΤ έχει για τα τελευταία δυο χρόνια εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις του, που έχουν ερημώσει, υπόσχονται στους κατοίκους ότι η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων από ιδιώτες θα έχει αποτέλεσμα την αναβάθμιση της περιοχής και την οικονομική ανάπτυξη.

Πρόκειται, όπως επισημαίνουν πολιτικοί παράγοντες του νομού και άμεσα ενδιαφερόμενοι, για μεγάλη απάτη. Γιατί οι ιδιώτες το έχουν αποδείξει επανειλημμένα πως δεν ενδιαφέρονται ούτε για τη δημιουργία θέσεων εργασίας ούτε για ανάπτυξη της περιοχής. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος και είναι βέβαιο ότι θα εκμεταλλευτούν στο ακέραιο ολόκληρη την περιοχή και θα αποκλείσουν τους κατοίκους της από κάθε χρήση του τόπου, ακόμα και πρόσβαση σ' αυτόν, προκειμένου να αβγατίσουν τα κέρδη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ