Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με τις ζημιές του '81 ακόμα η "ΕΛΣΑ"!

Παρ' όλα αυτά, οι εργαζόμενοι πιέστηκαν να πιάσουν δουλιά! Ζημιές και στην οινοποιία "Μεταξάς". Καμιά εργασία δεν έχει αρχίσει στου "Παπουτσάνη"

Μέρα με τη μέρα μεγαλώνει ο κατάλογος των κτιρίων και των χώρων δουλιάς που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου. Χτες το πρωί περιόδευσε σε δυο εργοστάσια, όπου και διαπιστώθηκαν σοβαρές ζημιές, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου ΠειραιάΜ. Νουφαρίτσης και άλλα μέλη της διοίκησης του Κέντρου.

Συγκεκριμένα, στο εργοστάσιο ΕΛΣΑ διαπιστώθηκε ότι ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές που προκλήθηκαν από το μεγάλο σεισμό που είχε γίνει το 1981! Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο αρνήθηκαν να μπουν για δουλιά, παρά την πίεση που ασκήθηκε από πλευράς εργοδοσίας.Προχτές στην περιοδεία που πραγματοποίησαν μέλη της διοίκησης του ΕΚΠ διαπίστωσαν ότι στο εργοστάσιο υπήρχαν σε ένα χώρο αποθηκευμένα υποστυλώματα που έπρεπε να είχαν τοποθετηθεί από το μεγάλο σεισμό το 1981!Η επιχείρηση δεσμεύτηκε, κάτω από πίεση, ότι θα πάρει τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των εργατών και θα τοποθετηθούν τα υποστυλώματα.

Καμία εργασία δεν εκτελείται το εργοστάσιο του "Παπουτσάνη",στο οποίο έχασε τη ζωή του από το σεισμό ένας εργάτης. Στη συνάντηση που είχε χτες ο Μ. Νουφαρίτσης ενημερώθηκε για την κατάσταση του εργοστασίου, καθώς και ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν μισθούς από έξι μήνες έως ένα χρόνο. Το εργοστάσιο είναι αδύνατο να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του, γι' αυτό το λόγο εξετάζεται από την εταιρία η μετεγκατάστασή του, με πιθανή περιοχή το Σχηματάρι.

Ζημιές από το σεισμό έχει υποστεί και το εργοστάσιο "Μεταξάς".Το εργοστάσιο επισκέφτηκε ο γραμματέας του ΕΚΠ μαζί με τον πρόεδρο της Ενωσης Θερμαστών,όπου και ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους για την κατάσταση. Οι εργαζόμενοι δεν μπαίνουν για δουλιά μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές, ενώ κανονικά θα καταβάλλονται οι μισθοί τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ