Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, οι εξετάσεις της Β' Λυκείου

Με το μάθημα της Αλγεβρας Γενικής Παιδείας θα ξεκινήσουν και πάλι οι επαναληπτικές εξετάσεις που διακόπηκαν λόγω του σεισμού

Τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία των επαναληπτικών εξετάσεων για τους μετεξεταστέους της Β Λυκείου που διακόπηκε λόγω του σεισμού της περασμένης Τρίτης, με την εξέταση στο μάθημα της Αλγεβρας γενικής παιδείας.Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς έχει μετατεθεί κατά μία εβδομάδα και αντί για 13 του Σεπτέμβρη ξεκινά στις 20 του Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με προχτεσινές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, από τεχνικής άποψης θα ήταν δυνατό να συνεχιστούν κανονικά οι εξετάσεις και η αναβολή γίνεται για την αποκατάσταση κλίματος "ομαλής ζωής". Ομως, οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, που καλύπτει τις πληγείσες περιοχές, διατυπώνουν έντονους προβληματισμούς τόσο για το κατά πόσο θα έχουν αποκατασταθεί οι σοβαρές ζημιές στα σχολεία πριν την έναρξη της χρονιάς, όσο και για το πώς οι μαθητές που έχουν αναγκαστεί να μένουν έξω από τα σπίτια τους θα μπορούν από τη Δευτέρα να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) ανακοίνωσε χτες ότι η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υποψηφίων καταρτιζόμενων για επιλογή στα δημόσια ΙΕΚ παρατείνεται μέχρι και την Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999.Οι εγγραφές όσων έχουν επιλεγεί θα γίνουν από 17 Σεπτέμβρη μέχρι και 22 Σεπτέμβρη 1999 και οι εγγραφές των επιλαχόντων θα γίνουν από 23 Σεπτέμβρη ως και 27 Σεπτέμβρη. Πληροφορίες δίνονται από όλα τα Δημόσια ΙΕΚ και την Κεντρική Υπηρεσία του ΟΕΕΚ.

Οπως έχει ανακοινώσει το Πανεπιστήμιο Αθήνας, δε θα γίνουν ούτε σήμερα οι εξετάσεις των τμημάτων της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών που επρόκειτο να γίνουν στο Μέγαρο Θεωρητικών Επιστημών (Σόλωνος 57), προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί από το σεισμό. Οι νέες ημερομηνίες των εξετάσεων που αναβλήθηκαν θα γίνουν γνωστές με ανακοινώσεις στο τμημάτων. Σήμερα επίσης θα συνεχιστούν κανονικά οι εξετάσεις στο ΤΕΙ Αθήνας που αναβλήθηκαν λόγω μεγάλων, αλλά επισκευάσιμων, ζημιών που προκλήθηκαν στο ΤΕΙ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΙ Αθήνας, οι εξετάσεις της Δευτέρας 13 Σεπτέμβρη και της Τετάρτης 15 Σεπτέμβρη θα γίνουν κανονικά, σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα και με τη λήξη του προγράμματος της εξεταστικής περιόδου θα γίνουν οι εξετάσεις των μαθητών που δεν έγιναν, δηλαδή στις 16, 17, 20 και 21 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ