Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
3Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
Ν' ανακληθεί η απόφαση κατάργησής του

Καταρρίπτεται μέρα με τη μέρα ο μύθος της εκπαιδευτικής "μεταρρύθμισης", αφού πριν καλά καλά ξεκινήσει και η φετινή σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι αδυνατεί να την εφαρμόσει. Ηδη, το υπουργείο Παιδείας, με πέντε υπουργικές αποφάσεις, έχει αποφασίσει την κατάργηση 247 Ενιαίων Λυκείων, σε όλη την Ελλάδα. Αλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι η κατάργηση του 3ου Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς, την οποία το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς, με ομόφωνη απόφαση, καταγγέλλει και χαρακτηρίζει "απαράδεκτη".

Η συγκεκριμένη απόφαση για κατάργηση του 3ου ΕΛ Κιλκίς, όπως τονίζει το ΔΣ της ΕΛΜΕ, αποτελεί συνέπεια των τραγικών αποτελεσμάτων της μεταρρύθμισης και στο νομό μας, αλλά και της πολιτικής επιλογής του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε καταργήσεις σχολείων αξιοποιώντας με το χειρότερο τρόπο αυτά τα αποτελέσματα. Είναι όμως, απαράδεκτη, όπως επισημαίνει το ΔΣ, και για τους εξής επιπλέον λόγους: 1) γιατί πάρθηκε αυθαίρετα και αιφνιδιαστικά χωρίς κανένα διάλογο με τους αρμόδιους φορείς της κοινωνίας του Κιλκίς, 2) γιατί υπήρχε περσινή θετική εισήγηση για τη λειτουργία του σχολείου από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας και 3) γιατί οι μαθητές του Λυκείου είναι πάνω από 120 αυτή τη στιγμή χωρίς να υπολογίζονται και εκείνοι που θα προαχθούν με τις επαναληπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου της Β Λυκείου.

"Τα αρνητικά αποτελέσματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι πια χειροπιαστά. Μετά τις προαγωγικές εξετάσεις της Α Λυκείου και τις πανελλαδικές της Β Λυκείου, αποκαλύπτεται και στον πιο θερμό θιασώτη της μεταρρύθμισης ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να περιορίσει δραστικά τον αριθμό των μαθητών του Λυκείου και να οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος τους προς τις σχολές μαθητείας και στα υποβαθμισμένα ΤΕΕ", τονίζει το ΔΣ.

Το ΔΣ σημειώνει επίσης πωςι "αποκαλύπτεται ότι το νέο εξεταστικό σύστημα της μεταρρύθμισης πλήττει κυρίως τις ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες με τον πολλαπλασιασμό των φροντιστηριακών μαθημάτων παρά τις απατηλές υποσχέσεις του υπουργείου Παιδείας για τον περιορισμό τους" και "αποδεικνύεται ακόμη ότι με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης, ο αποκλεισμός των μαθητών από τα ΑΕΙ - ΤΕΙ, αντί να γίνεται μετά το Λύκειο, πραγματοποιείται πολύ νωρίτερα πλέον και έτσι αποτελεί μύθο του υπουργείου Παιδείας η λεγόμενη πρόσβαση στις σχολές".

Απαιτεί να ανακληθεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας και να λειτουργήσει το 3ο Ενιαίο Λύκειο Κιλκίς, να καταργηθούν ο ν. 2525/97 για το Ενιαίο Λύκειο και ο ν. 2640/98 για τα ΤΕΕ ως προϋπόθεση για κάθε θετικό εκπαιδευτικό μετασχηματισμό, 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, κανένας νέος πριν τα 18 έξω από το σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ