Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το παράλογο είναι το όπλο τους

Ωρες ώρες θαρρώ πως ονειρεύομαι. Γίνονται αυτά που διαβάζω, που βλέπω στην τηλεόραση και ακούω στο ραδιόφωνο; Είμαι βέβαιος πως αν ήμουν απομονωμένος κάπου, μακριά από κάθε επαφή με τον κόσμο, σ' ένα ερημονήσι, δε θα πίστευα ποτέ κάποιον που θα 'ρχονταν να με βρει για να μου πει κάτι απ' αυτά που μας λένε οι τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες. Δε θα τον πίστευα κι ας ήταν ο καλύτερός μου φίλος, ο πιο στενός μου συγγενής. Ας μου ορκιζόταν χίλιους όρκους.

Φαντάσου εκεί που κάθεσαι αμέριμνος κι απληροφόρητος στην ερημιά σου, να 'ρθεί κάποιος και να σου πει: «Τον πιάσανε!» Τον κοιτάς και περιμένεις. Σε κοιτά κι αυτός μ' ένα ύφος σα να σου λέει: «Μα τόσο χαζός είσαι;». Βλαστημάς που σου έσπασε τη μοναξιά, αισθάνεσαι στριμωγμένος και αποφασίζεις; «Τον Αβραμόπουλο;». Γουρλώνει τα μάτια. «Γιατί να πιάσουν τον Αβραμόπουλο;». Αισθάνεσαι ότι τον εντυπωσίασες και συνεχίζεις: «Γιατί ύστερα από πέντε χρόνια οριστικοποίησε την απόφασή του να κάνει κόμμα κι ακόμα δεν ξέρει να μας πει γιατί το κάνει». «Τι θα πει γιατί το κάνει; Για να γίνει πρωθυπουργός. Γιατί το κάνουν οι άλλοι;». Του ζητάς συγγνώμη που δεν το είχες σκεφτεί και νομίζεις ότι ξεμπέρδεψες, αλλά αυτός συνεχίζει.

«Αφού δεν μπορείς να σκεφτείς, θα σου πω εγώ ποιον πιάσανε. Πιάσανε το Στεφανάκο... τον πραγματογνώμονα. Και θα πιάσουν κι άλλους. Ο θάνατος 81 ανθρώπων εξαιτίας της ασυδοσίας των εφοπλιστών δε θα περάσει έτσι».

«Δεν έχω ακούσει για κανένα Στεφανάκο, εφοπλιστή». «Δεν είναι εφοπλιστής, πραγματογνώμονας σου είπα είναι». «Και γιατί τον πιάσανε. Απέκρυψε ενοχοποιητικά στοιχεία;». «Οχι, αποκάλυψε ενοχοποιητικά στοιχεία. Σου λέω αυτή τη φορά το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο». «Του υπουργού Ναυτιλίας;» «Οχι, του Στεφανάκου».

Εδώ πρέπει να σταματήσω αυτή τη «φανταστική» ιστορία που βασίζεται σε «πραγματικά» γεγονότα. Θα συνέχιζα μόνο αν αποφάσιζα να γράψω μια κωμωδία «Παραλόγου». Ομως η πραγματικότητα που ζούμε καθημερινά είναι πολύ πιο παράλογη από το μεγαλύτερο παραλογισμό που μπορεί να συλλάβει η πιο δυνατή φαντασία. Θα πίστευε κανείς ότι μπορεί να γίνονται έρευνες για κάποιο έγκλημα και μόλις ο ερευνών ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν το έγκλημα, να περνά ο ίδιος από ανάκριση για να αποδείξει ότι δεν είναι τρελός;

Ο πραγματογνώμονας κ. Ηλίας Στεφανάκος, κατά ένα έγγραφο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας (μόλις ανακάλυψε μερικά ενοχοποιητικά στοιχεία για το «Express Σαμίνα») έχει 91% αναπηρία λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που απέκτησε μετά από σοβαρό ατύχημα. Είναι πολύ πιθανόν να βγαίνει καθημερινά ένα επίσημο Ιατρικό Δελτίο για την υγεία και το ποσοστό αναπηρίας του κ. Στεφανάκου, αλλά τι εγκληματικές πράξεις ανακάλυψε ΕΣΤΩ και με 91% αναπηρία, μην περιμένετε να το μάθετε ποτέ. Εμείς τώρα, καλούμαστε να πιστέψουμε ότι ο κ. Στεφανάκος λειτουργεί θαυμάσια με 91% αναπηρία, όσο όμως δεν ανακαλύπτει και δεν αναφέρει ενοχοποιητικά στοιχεία για την ασυδοσία των υπουργών, των εφοπλιστών και των κρατικών υπηρεσιών που χορηγούν άδειες σε σαπιοκάραβα που είναι έτοιμα να «ναυαγήσουν» από στιγμή σε στιγμή. Χωρίς ύφαλους, χωρίς σύγκρουση, χωρίς λόγο. Απλούστατα, γιατί ήρθε η ώρα τους να βουλιάξουν.

Το παράλογο ωφελεί αυτούς. Το παράλογο είναι το όπλο τους. Ως πότε θα το ανεχόμαστε;

Η μερίδα του κόσμου που διάλεξε τη σιωπή με την ελπίδα ότι δε θα τους κυνηγήσει η κυβέρνηση, ότι θα τους ξεχάσει. Ο Χάρος, η ανεργία, η αρρώστια, οι τρελές αγελάδες, αυτή η μερίδα πρέπει να ξυπνήσει και να αντισταθεί, γιατί από την ανοχή αυτού του κόσμου αντλεί δύναμη η κυβερνητική φασιστική ψευτοδημοκρατία.

Συσπείρωση και περήφανη αντίσταση είναι η μόνη λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ