Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Μελέτες... εν αναμονή

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ 

Αναπάντητο έμεινε χτες στη Βουλή το ερώτημα που έθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης, σχετικά με την ασφάλεια της διέλευσης πλοίων στη διώρυγα της Κορίνθου, αλλά και το ποιο θα είναι το μέλλον των εργαζομένων που έχουν επισημάνει το πρόβλημα.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιώργος Δρυς, αρκέστηκε να μιλήσει για εν αναμονή μελέτες που θα προτείνουν λύσεις στο θέμα. Ο Γιώργος Δρυς επισήμανε ότι «μέχρι σήμερα στα 107 χρόνια λειτουργίας της γέφυρας κανένα έργο δεν έχει προταθεί από κανέναν ειδικό» για το θέμα της ασφάλειας των πλοίων που περνούν τον ισθμό, σημειώνοντας παράλληλα ότι «δε δημιουργείται ανησυχία στους εργαζόμενους». Κατέληξε δε λέγοντας: «Και το ακίνδυνο της ναυσιπλοΐας προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε και το προσωπικό είναι διασφαλισμένο όσον αφορά το εργασιακό τους μέλλον».

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως δεν πήρε σαφή απάντηση, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στη διώρυγα ζητούν «να μην ιδιωτικοποιηθεί η διώρυγα» και «να μη χάσουν τη θέση τους». Πρόσθεσε ότι για το θέμα της ασφάλειας της διέλευσης «προειδοποιήσεις υπάρχουν εδώ και δέκα χρόνια», ενώ «στις 14 Νοεμβρίου έγινε κατακρήμνιση και από θαύμα δεν είχαμε θύματα», σημειώνοντας ότι από μελέτες που έχουν γίνει έχει μεταξύ άλλων ζητηθεί «στη διάρκεια των βροχοπτώσεων να μην περνάνε πλοία», ενώ «δυο μελέτες έχουν απορριφθεί», με αποτέλεσμα σήμερα τίποτε να μην εγγυάται την ασφάλεια στη διώρυγα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ