Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαγωγή Ελληνα λοχαγού στη Γεωργία

Χωρίς κανένα αποτέλεσμα συνεχίζονταν και χθες οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του Ελληνα στρατιωτικού παρατηρητή του ΟΗΕ στη Γεωργία, λοχαγού Ευστάθιου Κοκκινίδη, που, μαζί με έναν Πολωνό συνταγματάρχη, απήχθησαν το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από Αμπχάζιους αυτονομιστές αντάρτες στη βορειοδυτική Γεωργία. Η απαγωγή έγινε στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποιούσαν, επιβαίνοντας σε τζιπ σε περιοχή 50 χλμ. νοτιοανατολικά του Σοχούμι.

Οι απαγωγείς, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά μέχρι χθες, δεν είχαν έρθει ακόμη σε επαφή με κανέναν ούτε είχαν κάνει γνωστά τα κίνητρά τους. Σύμφωνα με τους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, η περιοχή από όπου απήχθησαν οι δύο κυανόκρανοι χαρακτηρίζεται ασφαλής, καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ρωσικά φυλάκια ασφαλείας. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών πέφτουν θύματα απαγωγής των Αμπχάζιων αυτονομιστών που δρουν στην περιοχή.

Ελληνες στρατιωτικοί παρατηρητές συμμετέχουν και σε άλλες αποστολές του ΟΗΕ και ειδικότερα 5 στα σύνορα Κουβέιτ - Ιράκ, 8 στο βόρειο Ιράκ, 26 στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ένας στη Δυτική Σαχάρα και 4 στη Γεωργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ