Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το καπιταλιστικό σύστημα υπεύθυνο για την εξαθλίωση των παιδιών

  Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού

Φαινόμενα όπως η εξαθλίωση των παιδιών του δρόμου, η σωματική και σεξουαλική κακοποίησή τους, η παιδική πορνεία και εγκληματικότητα, οι θάνατοι - σε όλο τον κόσμο - παιδιών από την πείνα, τα ναρκωτικά, τις αρρώστιες και τους πολέμους, «θα έχουν αυξητική τάση, όσο η πολιτική που εφαρμόζεται - στη χώρα μας και διεθνώς - γίνεται πιο αντιδραστική, αυξάνει τα κέρδη, σκορπίζει την εξαθλίωση, την ανέχεια και συρρικνώνει τις ισχνές κρατικές παροχές προς τα λαϊκά στρώματα».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη χτεσινή Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Μάλιστα στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ότι τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη από ψίχουλα φιλανθρωπίας, ούτε από την εθελοντική δράση των διάφορων οργανώσεων, αλλά από έργα που μόνο η πολιτική βούληση των κυβερνήσεων μπορεί να δημιουργήσει. Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ, έχει ως εξής:

«Τα παιδιά του κόσμου, τα παιδιά της χώρας μας, δεν έχουν ανάγκη από την επετειακή μνεία ή την περιγραφή των προβλημάτων που βιώνουν. Δεν έχουν ανάγκη από τηλεμαραθώνιους αγάπης, από ψίχουλα φιλανθρωπίας και εθελοντισμού των μεγαλοαστών κυριών, ντόπιων και ξένων.

Κάθε χρόνο στις 11 Δεκέμβρη περισσεύουν τα κροκοδείλια δάκρυα για τη δραματική κατάσταση που το καπιταλιστικό σύστημα έχει φέρει τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων όλου του κόσμου. Αυξάνεται ο αριθμός των ανηλίκων εργαζομένων, των εξαθλιωμένων "παιδιών του δρόμου", των κακοποιημένων σωματικά και σεξουαλικά, των ναρκοεξαρτημένων, των θανάτων από την πείνα, τις αρρώστιες και τους πολέμους. Εξαπλώνονται συνεχώς τα φαινόμενα της παιδικής εγκληματικότητας, της επαιτείας και της παιδικής πορνείας. Ταυτόχρονα, ο ιμπεριαλισμός με τις επεμβάσεις και σφαγές, τα εμπάργκο και τη ληστρική εκμετάλλευση, δολοφονεί χιλιάδες παιδιά στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, στις χώρες της Αφρικής. Είναι ο ίδιος που σφαγίασε τόσα παιδιά στη Γιουγκοσλαβία, που κρατάει αλυσοδεμένα τα παιδιά του Κοσσυφοπεδίου και των Κούρδων.

Αυτά τα κοινωνικά φαινόμενα θα έχουν αυξητική τάση, όσο η πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας και διεθνώς γίνεται πιο αντιδραστική, αυξάνει τα κέρδη, σκορπίζει την εξαθλίωση, την ανέχεια και συρρικνώνει κι αυτές τις ισχνές κρατικές παροχές προς τα λαϊκά στρώματα. Η πολιτική που εμπορευματοποιεί τομείς κοινωνικής πολιτικής, όπως η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την προσπάθεια επιβολής της εθελοντικής δράσης από κοινωνικές οργανώσεις, και μέσω κρατικής χρηματοδότησης, σε αντικατάσταση της υποχρέωσης των κυβερνήσεων να ασκούν και κοινωνική πολιτική. Είναι υποχρέωση του κράτους η δημιουργία και η αναβάθμιση τόσων και τέτοιων δημόσιων υπηρεσιών, ιδρυμάτων αλλά και η αύξηση των κοινωνικών παροχών, όχι μόνο για τα πιο εξαθλιωμένα άτομα της κοινωνίας, αλλά και για όλα τα μέλη της εργατικής και λαϊκής οικογένειας, με ιδιαίτερη φροντίδα για τα παιδιά.

Η πάλη του εργατικού και λαϊκού κινήματος χρειάζεται πιο ουσιαστικά να συμπεριλάβει και τα ζητήματα που ανοίγουν δρόμο για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των παιδιών και των εφήβων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιατί σηκώνουν το πρόβλημα με τους μετανάστες; (2012-04-07 00:00:00.0)
Στόχος τους η απαγόρευση των διαδηλώσεων (2012-03-21 00:00:00.0)
Αυστηρότερες ποινές για την παιδική πορνεία (2007-12-05 00:00:00.0)
Το "μέγα ψεύδος και λάθος" (1999-08-12 00:00:00.0)
Υποκρισία μπροστά στο διαρκές έγκλημα (1998-12-11 00:00:00.0)
Σκέψεις για αυστηρότερη νομοθεσία (1996-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ