Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με επιχειρήματα

Ο κύριος Γρ. Ρουμπάνης, της γνωστής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», φανερά χολωμένος επειδή το ΚΚΕ έφτασε συσπειρωμένο στο 16ο Συνέδριό του, φανερά χολωμένος επειδή η στάση των Κωστόπουλου κλπ. αποδοκιμάστηκε από το σύνολο του Κόμματος, δεν μπόρεσε να αποφύγει την εξωτερίκευση των σκέψεών του (που δείχνουν τι είδους αντικειμενική δημοσιογραφία κάνει), αδιαφορώντας για το αν αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι. Και επειδή φαίνεται ότι θεώρησε πως υπολείπεται αυτόν τον καιρό σε αντιΚΚΕ εμπάθεια από άλλους ...εμβριθείς συναδέλφους του, έγραψε χτες στη γνωστή εφημερίδα όπου εργάζεται: «Η εσωκομματική κρίση εξάλλου ήταν και το μοναδικό θέμα που προκάλεσε το δημόσιο ενδιαφέρον για το 16ο Συνέδριο. Αλλου είδους πολιτικές παρεμβάσεις ή πρωτοβουλίες γενικότερου ενδιαφέροντος δεν εκπορεύτηκαν από το ΚΚΕ»!..

***

Σωστά! Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ, οι οποίες συζητούνται εντός και εκτός Κόμματος και ΚΝΕ με χιλιάδες ανθρώπους, κατά τον Γρ. Ρουμπάνη της «Ελευθεροτυπίας», δεν αποτελούν πρωτοβουλία γενικότερου ενδιαφέροντος! Και είναι φυσικό. Ο,τι βγαίνει από τα πλαίσια των ενδιαφερόντων εκείνων που θησαυρίζουν σε βάρος του λαού, δε θα μπορούσε να ενδιαφέρει δημοσιογράφους που τους υπηρετούν! Δε θα μπορούσε ν' αποτελεί σημαντική πολιτική πρωτοβουλία! Αντίθετα, η περιφορά από κανάλι σε κανάλι και από εφημερίδα σε εφημερίδα υπονομευτών του ΚΚΕ - αυτοί μάλιστα! - αποτελεί εκδήλωση γενικότερου ενδιαφέροντος...

***

Θα κάναμε μία σύσταση στον Γρ. Ρουμπάνη: Διάβασε τις Θέσεις για το 16ο Συνέδριο; Τις γνωρίζει; Αν όχι - που δεν το πιστεύουμε - ας τις μελετήσει. Αν, όμως, τις έχει μελετήσει, ας γράψει με επιχειρήματα τις αντιρρήσεις του. Θα ήταν ευπρόσδεκτο, αν αντέκρουε με επιχειρήματα τις αναλύσεις του ΚΚΕ, για την οικονομία και την πολιτική, στην εφημερίδα όπου εργάζεται. Με επιχειρήματα όμως και όχι με αφορισμούς του τύπου «δογματικό ΚΚΕ», «με το βλέμμα στο παρελθόν», «σταλινικά απολιθώματα» και άλλα τέτοια «εύοσμα» και αντιεπιστημονικά, που γεμίζουν τις στήλες εφημερίδων. Με επιχειρήματα. Αν μπορεί.


Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ