Σάββατο 23 Μάρτη 2013 - Κυριακή 24 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Απόψεις για αφορισμό;

Το ΚΚΕ με το 19ο Συνέδριο προωθεί και ξεκαθαρίζει ότι σήμερα το δίλημμα είναι: ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (με κρίσεις) ή ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ - ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (σε αντιδιασταλτική αντιπαράθεση και με τη σοσιαλδημοκρατία).

Αυτό το δίλημμα στο κοινωνικό εποικοδόμημα καταγράφεται: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (αστική) ή ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΑ του ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.

Και αυτό πρέπει το Κόμμα να το «ανεβάσει» στην προπαγάνδα αλλά και την αγκιτάτσια του. Επιτέλους ήρθε ο καιρός ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ Ο ΟΡΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ του ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Για να «τρίβεται» και εξοικειώνεται η εργατική τάξη, και οι σύμμαχοί της, και ο λαός ότι η αστική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πρέπει να καταργηθεί. Γιατί, εκτός των άλλων, καθιερώνει, και δίνει πρόσχημα δικαίου, στις λοβιτούρες, τις λαμογιές, τη διαφθορά, την εξάρτηση, την (ηθική και πολιτική) ΚΡΙΣΗ. (Οι φασίστες τολμούν...) ( ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει επιτροπές εξωραϊσμού και αναπαλαίωσής της).

Το σύστημα διακυβέρνησης αφορά το ΚΡΑΤΟΣ. Και στην εργατική τάξη στους συμμάχους της, στις πλατιές λαϊκές μάζες, ακόμα και σε πολλά κομματικά μέλη, κυριαρχεί η αντίληψη-αίσθηση ότι ΚΡΑΤΟΣ είναι μόνο η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και τα ΚΟΜΜΑΤΑ, το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. Το ΚΚΕ πρέπει να αναδείχνει ότι ΚΡΑΤΟΣ είναι ΑΚΟΜΑ: και η ΕΥΡ. ΕΝΩΣΗ, και το ΝΑΤΟ, και οι Διεθνείς Ιμπεριαλιστικοί Οργανισμοί (ΟΗΕ, ΠΟΕ, Σύνοδος των 8-10), και τα ΜΜΕ, και η Τοπική Διοίκηση, και τα Δικαστήρια, και οι Ενοπλοι Σχηματισμοί, και το παρακράτος, και η ελληνική Εκκλησία, και... και...

Ηδη οι Θέσεις της ΚΕ αποτελούν, και ελπίζω η συνεδριακή απόφαση να αποτελέσει, θετικό οροσημικό κρίκο στο ΔΙΑΛΕΧΤΙΚΟ ΥΛΙΣΜΟ!

Αυτή η ποιοτική ανέλιξη του ΚΚΕ δεν εξασφαλίζει, δυστυχώς, και την ικανότητα πολιτικής πρωτοπορίας των κομματικών μελών του. Τα μέλη, κατά κύριο λόγο, ενώ διακρίνονται για την πίστη τους, δε διακρίνονται για την ιδεολογική αυτοπεποίθησή τους. Και εξ αυτού υστερούν σε κοινωνικότητα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα επιχειρημάτων, πειστικό διάλογο. Συχνότερα οδηγούνται σε αμυντική θέση και αποκλειστικά σε δυναμικές επιθετικές ταχτικές της λογικής «τους πήρα μπάλα... και το βουλώσανε...». Η χρονίζουσα αυτή κατάσταση, μαζί με αυτοϊκανοποίηση, δημιουργεί και το κέλυφος της ΖΩΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. Μεταξύ μας παλεύουμε, μεταξύ μας διασκεδάζουμε, μεταξύ μας τα λέμε, μεταξύ μας ερωτευόμαστε, μεταξύ μας... Ακόμα και οι επιρροές του Κόμματος είναι εκτός του μεταξύ μας! ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, και Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΝ «ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ» ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ...

Τέλος κάτι για τον κυβερνητισμό και το ΑΑΔΜ.

Τολμώ να επισημάνω σε όλους: κομματικά μέλη, επιρροές, οπαδούς, καλοπροαίρετους εργάτες και συμμάχους της εργατιάς. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΝΟ. Είναι στο χώρο μεταξύ του ΚΚΕ και των συστημικών κομμάτων. Το σύστημα έχει ανάγκη έναν κυματοθραύστη στη θέση που μέχρι σήμερα με επιτυχία (όπως αποδείχτηκε) κρατούσε ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ο πολιτικός σχηματισμός, προτιμάνε, να έχει αριστερές (χωρίς εισαγωγικά...) περγαμηνές και μάλιστα νωπές.

Από πού θα 'βρει να ψαρέψει τέτοιο πολιτικό προσωπικό;

Η λίμνη για τέτοια ψάρια είναι κατά κύριο λόγο ο ίδιος αυτός, ιστορικός, αντιΚΚΕ χώρος. Ο δεξιός (κλάσματα ΣΥΡΙΖΑ), οι αριστεριστές παλαιοί και νέοι. Ενα μέρος όμως είναι και οι δυνάμεις του ΚΚΕ!

Εκείνοι που θεωρούσαν και θεωρούν την Ευρωπαϊκή Ενωση νομοτέλεια...

Εκείνοι που διακατέχονται από ανυπομονησία...

Εκείνοι που παρά το φαινόμενο ΠΑΣΟΚ εθελοτυφλώντας προτιμούν τη διέξοδο του μικρότερου κακού.

Εκείνοι που, μικροαστικά, βλέπουν ότι ο ανθός της ελληνικής κοινωνίας είναι έξω από τις γραμμές των επαναστατών.

Εκείνοι που νομίζουν ότι η ταξική επανάσταση είναι «πίσω από την πόρτα...».

Γι' αυτό οι ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥΝΕ...

Κι όσοι δεν καταλάβαμε ΑΣ ΦΥΛΑΧΤΟΥΜΕ...


Γιώργης Παπαϊωάνου
Οπαδός του ΚΚΕ, Αργος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ