Σάββατο 23 Μάρτη 2013 - Κυριακή 24 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Ακόμα πιο ώριμοι επαναστατικά

Πιστεύω πως οι Θέσεις είναι πολύ καλές με δεδομένες τις δυσκολίες της ταξικής πάλης.

Θέλω όμως να επικεντρωθώ σε ένα ζήτημα που βγαίνει ως καθήκον από τις Θέσεις, στην ιδεολογικοπολιτική μόρφωση με το μαρξιστικό λενινιστικό ιστορικό και πολιτικό βιβλίο αλλά κι άλλα βιβλία του Κόμματος. Τα μέλη της ΚΝΕ κυρίως πρέπει να γνωρίσουν την κοσμοθεωρία του Κόμματος και την Ιστορία. Είναι μεγάλη δύναμη αυτή η γνώση. Με αυτές τις γνώσεις μπορούν να αντιπαρατεθούν στον αντικομμουνισμό, να κάνουν παρεμβάσεις στα μαθήματα αλλά και το πιο σημαντικό είναι ότι οι ίδιες οι θέσεις και οι επεξεργασίες που έχει κάνει το Κόμμα για τις δύσκολες συνθήκες που θα έρθουν βασίζονται στην κοσμοθεωρία μας. Ετσι θα αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος.

Το βασικό για ένα κομματικό και ΚΝίτικο μέλος είναι ότι όποιον άνθρωπο γνωρίζει, από την οικογένειά του μέχρι τη γειτονιά του, το χώρο δουλειάς, το χώρο μαθητείας είναι να τον δουλεύει με σκοπό την ένταξή του στο Κόμμα ή στην ΚΝΕ. Βασικό είναι να ξεκινήσει τη διαπαιδαγώγηση από τα ίδια του τα παιδιά από μικρή ηλικία. Ο αντίπαλος έχει επεξεργασμένο σχέδιο για την απομάκρυνσή τους από το Κόμμα. Είναι επιτακτική ανάγκη ενός κομματικού μέλους να προτρέψει το παιδί του να οργανωθεί στην ΚΝΕ, δε γίνεται να θέλουμε την κοινωνία οργανωμένη και να μην έχουμε το δικό μας κόσμο κοντά μας, οργανωμένο. Στα σχολεία βρίσκεται η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, η γενιά μας που θα βγει άνεργη ή θα δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί. Εμείς θα ζήσουμε χειρότερα από τους γονείς μας. Ταυτόχρονα όμως δεν έχουμε γνωρίσει από αγώνες, συλλογικές διεκδικήσεις. Ο αντίπαλος έχει παρέμβαση στην ηλικία μας από παντού και μας απομακρύνει από τη συλλογική δράση. Αρα χρέος μας είναι να αφυπνίσουμε τα παιδιά της εργατικής τάξης για να διώξουμε αυτόν που μας ναρκώνει.

Αυτό θα γίνει με κομμουνιστική διαπαιδαγώγηση, τα κομμουνιστικά επαναστατικά χαρακτηριστικά πρέπει να αυξηθούν και να ωριμάσουν. Θα βοηθηθούμε από τη δράση και το διάβασμα, μέσα από πρότυπα της Ιστορίας του Κόμματος και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Για παράδειγμα, τους ΕΑΜίτες εξόριστους, την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ που ήταν η κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας, την Οχτωβριανή Επανάσταση.

Αρα άμεσο καθήκον και ενόψει του συνεδρίου είναι να διαδώσουμε τις θέσεις στους συμμαθητές μας γιατί ενώ είναι παιδιά εργατικών οικογενειών και έχουν συμφέρον από το σοσιαλισμό, μένουν μακριά από τον ταξικό αγώνα, γεγονός που πηγάζει από τη δράση του αντιπάλου, ο οποίος κρύβει την πολιτική του Κόμματος με νύχια και με δόντια.

Επίσης, αυτό που προτείνουμε είναι άμεσο και διαχρονικό, γιατί ο σοσιαλισμός θα λύσει τα βασικά μας προβλήματα. Παρ' όλ' αυτά λέμε ότι ο δρόμος είναι στρωμένος με αγκάθια γιατί τον πρώτο καιρό θα είναι δύσκολη η εκκίνηση της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και εξουσίας. Αλλά αυτός ο κόπος και η θυσία αξίζει.

Επίσης η μαζική πάλη μέσα από τη λαϊκή συμμαχία θα είναι μεγάλο βήμα του λαϊκού κινήματος καθώς τα σύμμαχα φτωχά λαϊκά στρώματα θα βοηθήσουν για να έρθει το νέο, το επαναστατικό. Αλλωστε κι αυτοί έχουν συμφέρον από αυτό. Οι λαϊκές επιτροπές παίζουν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση της ταξικής πάλης. Πλέον αυξάνεται η εξουσία της τοπικής διοίκησης, τα προβλήματα θα διογκώνονται, θα είναι πιο δύσκολο να δημιουργηθεί αντίσταση στη γειτονιά. Η λύση έρχεται με τη λαϊκή επιτροπή.

Επίσης, αξίζει αναφορά στο σχέδιο προγράμματος. Είναι πολύ λεπτομερές, σωστά σχεδιασμένο και επεξεργασμένο για την κατάληψη της εξουσίας και συμφωνώ ιδιαίτερα με τη θέση που βάζει για την κοινωνικοποίηση της περιουσίας αγροτών και αυτοαπασχολούμενων.

Μένω πιστός στην κοσμοθεωρία μας, δηλαδή το μαρξισμό - λενινισμό και την Ιστορία του Κόμματος, που αποτελούν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης αγώνα και θυσίας για εμένα.


Στάθης Παπαδόπουλος
ΟΒ μαθητών λυκείων Σταυρούπολης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ