Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
Συμπαράταξη ενάντια στην πολιτική των ΗΠΑ

Η συγγραφέας Ιωάννα Καρατζαφέρη, μιλώντας στην εκδήλωσε αναφέρθηκε και στα εξής:

«Εφυγα από τη Ν.Υόρκη στις 3 Σεπτέμβρη. Είχα όλο το καλοκαίρι πάρει μέρος στις συνεδριάσεις του Διεθνούς Κέντρου Δράσης για τη διαδήλωση που θα γινόταν το Σάββατο στις 29 του μηνός. Ημουνα πάρα πολύ ενθουσιασμένη με το υψηλό ηθικό που προετοιμαζόταν γι' αυτή τη διαδήλωση που θα γινόταν ενάντια στην πολιτική του Μπους, επειδή θα συναντιόνταν στην Ουάσιγκτον η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Βέβαια, όταν ήρθα εδώ ήταν 3 Σεπτέμβρη και στις 11 έγινε αυτό το μεγάλο κακό. Από τις 11 μέχρι τις 28 του μηνός βρισκόμουνα σε διαρκή επαφή με το Διεθνές Κέντρο Δράσης, αν θα πραγματοποιούσαν τη διαδήλωση. Δε θα σταματήσουν με τίποτα.

Και αν είδατε στην τηλεόραση, πραγματικά μαζεύτηκαν 10.000 άνθρωποι. Οι 10.000 άνθρωποι είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο για την Ουάσιγκτον, γιατί εξ αιτίας των γεγονότων έγιναν μικρές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις κι ίσως να ήταν καλύτερο.

Βεβαίως, το ότι σκοτώνονται 10.000 άνθρωποι μου δημιουργεί ψυχολογικό πρόβλημα, αλλά εκτός από τους ανθρώπους θέλω να σας πω, ότι στεναχωρήθηκα πάρα πολύ και γι' αυτά τα κτίρια. Γιατί αυτά τα κτίρια τα έχουν χτίσει άνθρωποι είναι τα έργα των εργατικών παιδιών.

Δεν μπορώ ξαφνικά να συμπαραταχτώ με ανθρώπους που σκοτώνουν εν γνώσει τους γνωστούς και άγνωστους, όμως που πάνε τη ζωή πίσω. Η ιδεολογία μου είναι, ότι πρέπει να φτιαχτώ σαν ένας καλύτερος άνθρωπος.

Θέλω να συμπαραταχτώ με όλους εκείνους που ή στην Αμερική ή στις Ευρωπαϊκές χώρες ή στις Ασιατικές ή στις Αφρικανικές ή σε όποιο άλλο μέρος του κόσμου συμπαρατάσσονται ενάντια στην πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, μ' αυτούς θέλω να συμπαραταχτώ. Δε με νοιάζει πού έχουν γεννηθεί, αν έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ, αν έχουν γεννηθεί στη Γερμανία, την οποία δεν μπόρεσα ποτέ να αγαπήσω, αν έχουν γεννηθεί στο Μαρόκο ή οπουδήποτε αλλού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ