Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μαχητικές διαδηλώσεις κατά του πολέμου

Συλλαλητήριο μαθητών και άλλων νέων φιλειρηνιστών σήμερα στη Λάρισα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας. Καθημερινά οι αγωνιστές της ειρήνης στην περιοχή διαδηλώνουν στους δρόμους των πόλεων, καταδικάζοντας το βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών κατά του αφγανικού λαού.

Χτες, αντιπολεμικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, το οποίο διοργάνωσαν πολλοί μαζικοί φορείς τους νομού. Οι φιλειρηνιστές της Καρδίτσας δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν ανυποχώρητα την αντιπολεμική δράση τους και κατήγγειλαν τη συνένοχη στάση στο έγκλημα, που συντελείται κατά του αφγανικού λαού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όλων όσοι τη στηρίζουν. Την ανάγκη έντασης της αντιιμπεριαλιστικής πάλης επισήμαναν στις ομιλίες τους στο συλλαλητήριο ο Απ. Πίτσαβος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας και ο Σ. Στουρνάρας, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Σήμερα στη Λάρισα θα διαδηλώσουν στους δρόμους της πόλης μαθητές, σπουδαστές και άλλοι νέοι φιλειρηνιστές, συμμετέχοντας στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Ομάδες Πρωτοβουλίας Μαθητών και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

Νέο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, ύστερα από απόφαση της Γραμματείας της Επιτροπής Φορέων Κατά του Πολέμου, η οποία έχει εξουσιοδοτηθεί από 55 εκπροσώπους φορέων του νομού, προκειμένου να πάρει πρωτοβουλίες για εκδηλώσεις κατά του πολέμου και της συμμετοχής της χώρας σ' αυτόν.

Στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί αντιπολεμική συναυλία στις 9 μ.μ. με πρωτοβουλία της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη. Και θα ακολουθήσουν μια σειρά άλλες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, που αποφασίζουν οι φορείς, όπως το συλλαλητήριο στις 23 Οκτώβρη, επέτειο της απελευθέρωσης της Λάρισας από τους Γερμανούς.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου Λάρισας απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στο λαό του νομού, να συμμετάσχει στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις επισημαίνει: «Ο λαός μας πρέπει να ξεσηκωθεί, να βγει στους δρόμους. Είναι αγώνας για τη ζωή, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Είναι ένας τίμιος και πατριωτικός αγώνας».

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα και στην Ελασσόνα, το οποίο διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης. Στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Κ. Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης.

Το επόμενο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού των φιλειρηνιστών της Μαγνησίας έχει οριστεί για τις 19 Οκτώβρη, με νέα αντιπολεμική συγκέντρωση - συναυλία στην πλατεία Αγίου Νικολάου στο Βόλο, που διοργανώνει η Οργανωτική Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου.

Και στα Τρίκαλα, τις επόμενες μέρες θα γίνει ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων μαζικών φορέων του νομού για τον περαιτέρω συντονισμό της αντιπολεμικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ