Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
Η αγωνία για τον πόλεμο να γίνει αγωνιστική δράση

Περιοδεία του Γ. Μαυρίκου στα ΕΛΤΑ

Από την περιοδεία του Γ. Μαυρίκου στα ΕΛΤΑ
Από την περιοδεία του Γ. Μαυρίκου στα ΕΛΤΑ
Η υπόθεση του αγώνα ενάντια στο δολοφονικό πόλεμο των ιμπεριαλιστών πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, ολόκληρου του λαού. Δε φτάνει απλώς να διαμαρτυρόμαστε, πρέπει να κινητοποιηθούμε, να δράσουμε, για να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ότι θέλουμε την ειρήνη, υπογράμμισε ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ Καισαριανής, κατά τη διάρκεια περιοδείας του εκεί.

Ο Γ. Μαυρίκος, αναλύοντας τους λόγους αυτού του πολέμου, υπογράμμισε καταρχάς πως ο καπιταλισμός όταν διέρχεται κρίση, κάτι που συμβαίνει και τώρα, προσπαθεί να ξεπεράσει τα προβλήματα που αυτή γεννά μέσω πολέμων. Επιπροσθέτως, τόνισε, η περιοχή στην οποία επιτίθενται οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της είναι από τις πιο κρίσιμες γεωστρατηγικά γιατί ο έλεγχός της σημαίνει και έλεγχο των δρόμων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Ακόμα, σημείωσε, η περιοχή αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση επιχειρήσεων κατά της Κίνας που θα είναι ο επόμενος στόχος των ιμπεριαλιστικών σταυροφοριών. Αλλωστε, επισήμανε, ο πόλεμος αυτός είναι μια ευκαιρία για να χτυπηθούν τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των λαών.

Ακόμα αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό και τόνισε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθειά της για να καταργήσει την κοινωνική ασφάλιση αλλά, αντιθέτως, θα επιχειρήσει να περάσει τα σχέδιά της αυτή την περίοδο του πολέμου και θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ώστε να πείσει πως ασκεί κοινωνική πολιτική για να κατευνάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Καταλήγοντας ο Γ. Μαυρίκος τόνισε, για άλλη μια φορά, τη σημασία που έχει, οι εργαζόμενοι να μετατρέψουν την αγωνία τους σε έμπρακτη αγωνιστική δράση, απαιτώντας την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οδηγούνται στην απαξίωση και στο ξεπούλημα(2010-07-16 00:00:00.0)
Οι εργάτες δολοφονούνται στο βωμό του κέρδους(2006-08-03 00:00:00.0)
Καθοριστική η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις(2003-03-07 00:00:00.0)
«Ισχυρός κυματοθραύστης» της αντιλαϊκής πολιτικής το ΚΚΕ(2000-03-01 00:00:00.0)
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αριστερή(1999-06-08 00:00:00.0)
"Οργώνονται" οι τόποι δουλιάς(1999-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ