Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Ενοχλεί η αντιιμπεριαλιστική δράση μαθητών

Οι φωνές που υψώνονται ενάντια στον πόλεμο γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικές για όσους υπηρετούν τυφλά την πραγματικά τρομοκρατική δράση των ιμπεριαλιστών. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για τις απειλές που εκτοξεύονται ακόμα και μέσα σε σχολεία ενάντια σε αγωνιστές μαθητές. Μετά τις απειλές σε σχολεία του Βόλου, ένα αντίστοιχο κρούσμα σημειώθηκε στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης.

Εκεί, συγκεκριμένα, ένας μαθητής απειλείται με «αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος», δηλαδή η διευθύντρια ζητάει να τον διώξουν από το σχολείο, επειδή μάζευε από τους συμμαθητές του υπογραφές σε κείμενο της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη». Το κείμενο μιλούσε για την απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας να απεμπλακεί η χώρα μας από τον πόλεμο, να δοθούν τα χρήματα των πολεμικών εξοπλισμών στην παιδεία και να μην υπάρξει καμιά περιστολή των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.

Καταγγέλλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης του μαθητή και όσων αγωνίζονται, η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» Ηρακλείου καλεί «τον κάθε πολίτη να καταδικάσει αυτό το γεγονός και να δώσει την καλύτερη απάντηση με πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο, όλους τους μαθητές με το κείμενο υπογραφών στο χέρι, στη δράση για συντονισμό όλων των σχολείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ