Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στους δρόμους του αγώνα και πάλι

Νέο αντιπολεμικό συλλαλητήριο απόψε, στις 7μμ, στο Αγαλμα του Βενιζέλου

Από πρόσφατη φιλειρηνική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Από πρόσφατη φιλειρηνική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Την αντίθεσή του στον άδικο πόλεμο που εξαπέλυσε ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ ενάντια στο λαό του Αφγανιστάν, εκφράζει ξανά σήμερα το αντιπολεμικό κίνημα και ο λαός της Θεσσαλονίκης, με αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 7μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Το συλλαλητήριο οργανώνεται από την Αντιπολεμική Επιτροπή, τη Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες κι την Αλληλεγγύη, την Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη.

Τα βασικά συνθήματα του σημερινού συλλαλητηρίου είναι: Οχι στον πόλεμο. Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας. Καμιά περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. «Τώρα είναι ώρα ευθύνης και δράσης», τονίζουν στο κάλεσμά τους οι φορείς που οργανώνουν το συλλαλητήριο. Με το μαζικό, συντονισμένο αγώνα μας «μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Μαζί και οι φοιτητές

Στο σημερινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο τη θέση του παίρνει και το φοιτητικό κίνημα, δηλώνοντας απερίφραστα την αντίθεσή του στον πόλεμο, απαιτώντας την άμεση απεμπλοκή της χώρας, παλεύοντας ενάντια στην αναπροσαρμογή των δαπανών υπέρ του πολέμου και ενάντια στην κατάργηση δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ηδη χτες, αποφάσεις συμμετοχής είχαν πάρει οι σύλλογοι του Γερμανικού, της Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής, του Αγγλικού, του Ψυχολογικού, του Ιστορικού, της Νομικής και του Φυσικού, ενώ σήμερα αναμένονταν και άλλες αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων.

Ενάντια στην ποικιλότροπα εκφρασμένη, συντριπτική στάση της νεολαίας, του λαού και των φοιτητών ενάντια στον πόλεμο, οι παρατάξεις που εκπροσωπούν μέσα στο Πανεπιστήμιο την κυβέρνηση και την πολιτική της (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, Ενωση Ανεξαρτήτων), ουσιαστικά, με τη στάση που κράτησαν μέσα στα όργανα των φοιτητικών συλλόγων, δήλωσαν πως... δε γίνεται κανένας πόλεμος, πως καλώς η χώρας μας συμμετέχει, πως είναι επιβεβλημένη η αύξηση των πολεμικών δαπανών, δέχονται το φτηνό πρόσχημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας για ό,τι γίνεται στο Αφγανιστάν και σ' όλο τον κόσμο. Οι φοιτητές έχουν ήδη απαντήσει σ' αυτά τα φερέφωνα της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή τους στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και σ' όλη την Ελλάδα και θα συνεχίσουν να το κάνουν, ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τη Δευτέρα ενώνουν τις φωνές τους: Οχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή!(2022-03-12 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν σε Χανιά και Ηράκλειο(2002-10-30 00:00:00.0)
Διαδηλώσεις σ' όλη τη χώρα(2002-10-27 00:00:00.0)
Ξεσηκώνονται σε Πελοπόννησο και Κεφαλονιά(2002-10-26 00:00:00.0)
Νέες εκδηλώσεις κατά του πολέμου(2001-10-26 00:00:00.0)
Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα!(2001-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ