Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
Η συνέπεια λόγων του Κ. Καραμανλή!

1988. Στο απόγειό τους οι μάχες στο Αφγανιστάν. Οι «ιεροί πολεμιστές» (δηλαδή, οι σημερινοί Ταλιμπάν και οι τότε συμπολεμιστές τους, της σημερινής Βόρειας Συμμαχίας) δίνουν τον αγώνα για την ανατροπή του λαϊκοδημοκρατικού καθεστώτος και την επιστροφή της κοινωνίας στον θεοκρατικό μεσαίωνα. Αξιοποιούν σ' αυτή τους την προσπάθεια την πλούσια και πολύμορφη ενίσχυση των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Πακιστάν και άλλων χωρών και κλιμακώνουν το αντάρτικό τους εναντίον των «απίστων», της λαϊκοδημοκρατικής κυβέρνησης της χώρας και της Σοβιετικής Ενωσης.

Ο κύριος Κώστας Καραμανλής, σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, είχε τότε τη φαεινή ιδέα να πάρει θέση στα τεκμαινόμενα. Προλόγισε, λοιπόν το βιβλίο του Π. Κασιμάτη, «Αφγανιστάν: Η μαρτυρία ενός ρεπόρτερ». Και έγραψε, ανάμεσα στ' άλλα, τα εξής αποκαλυπτικά:

«Ο οκτάχρονος πόλεμος του Αφγανιστάν αποτέλεσε έκπληξη για τους περισσότερους. Κανείς δεν περίμενε ότι οι Σοβιετικοί θα συναντούσαν ανυπέρβλητες δυσκολίες να επιβάλουν τη θέλησή τους, ούτε ότι οι άοπλοι Αφγανοί θα έδιναν με τόσο πάθος τη ζωή τους σε έναν τελείως άνισο αγώνα. Κι όμως ένας φτωχός, σκληροτράχηλος λαός δε συμβιβάστηκε. Πολέμησε και πολέμησε για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τις παραδόσεις του. Ο πόλεμος της ντροπής, αλλά και της μεγαλοσύνης του αφγανικού λαού ήταν ίσως το πιο συνταρακτικό γεγονός της δεκαετίας, το τέλος της οποίας διερχόμαστε. Ανάλογη ήταν η μεταχείριση που του επιφυλάχτηκε από τη διεθνή δημοσιότητα. Σε όλα τα μέρη του κόσμου, όπου τα μέσα επικοινωνίας και οι δημοσιογράφοι δεν είναι κατευθυνόμενα, το δράμα του Αφγανιστάν έγινε ευρύτατα γνωστό. Σε όλα τα μέρη του κόσμου, του ελεύθερου, του δημοκρατικού κόσμου, με εξαίρεση την Ελλάδα. Την Ελλάδα της οποίας η κρατική τηλεόραση βάφτισε τους ήρωες της αφγανικής αντίστασης φανατικούς θεοκράτες και ακροδεξιούς μισθοφόρους. Είναι αυτή η επίσημη παραπληροφόρηση που υπονομεύει μακροπρόθεσμα τα θεμέλια της ελληνικής δημοκρατίας»!

Σήμερα, βέβαια, οι τότε «ήρωες της αφγανικής αντίστασης» έχουν γίνει «οργανωμένοι εγκληματίες», που «για τη συντριβή τους» υπάρχει ανάγκη για την «ανυπόκριτη συμπαράταξη της πατρίδας μας στον αγώνα των ΗΠΑ και ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου», όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, την περασμένη Τρίτη, 9 Οκτώβρη. Συνεπής στις θέσεις της, όπως πάντα, η ΝΔ και ο αρχηγός της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ