Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΙΝΔΙΑ
Μέρα Πανεθνικής Δράσης αύριο

Τα κόμματα της Αριστεράς και ο λαός της Ινδίας ξεσηκώνονται κατά του πολέμου

Από αντιπολεμική συγκέντρωση της περασμένης βδομάδας στην Ινδία

Associated Press

Από αντιπολεμική συγκέντρωση της περασμένης βδομάδας στην Ινδία
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-

Ημέρα Πανεθνικής Δράσης ενάντια στον πόλεμο θα είναι η Παρασκευή 12 Οκτώβρη στην Ινδία: Τα αριστερά κόμματα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαρξιστικό), το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας, το Αριστερό Μπλοκ και άλλοι σχηματισμοί καλούν το λαό της χώρας τους να κινητοποιηθεί ενάντια στον άδικο πόλεμο που οι ΗΠΑ και οι ΝΑΤΟικοί σύμμαχοί τους έχουν εξαπολύσει στο Αφγανιστάν. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα κόμματα αναφέρουν:

«Οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν ξεκινήσει τη στρατιωτική τους επίθεση στο Αφγανιστάν. Διάφορες πόλεις έχουν βομβαρδιστεί από αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη και πλοία. Νέες επιθέσεις αναμένονται.

Τα Αριστερά Κόμματα έχουν δηλώσει ότι οι πιθανοί υπεύθυνοι των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες της 11ης Σεπτέμβρη θα πρέπει να δικαστούν, μέσω των διαδικασιών των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Από τον κλιμακούμενο πόλεμο που εξαπολύθηκε ενάντια στο Αφγανιστάν, θα υποφέρει κατά κανόνα ο λαός αυτής της χώρας. Τα βλήματα και οι βόμβες που θα ρίξουν σ' αυτήν τη χώρα θα σκοτώσουν χιλιάδες αθώους ανθρώπους.

Ολοι οι δημοκρατικοί και ειρηνόφιλοι άνθρωποι στη Νότια Ασία ανησυχούν ιδιαίτερα για τις απώλειες του πολέμου και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην περιοχή.

Τα Αριστερά Κόμματα επαναλαμβάνουν επίμονα το αίτημά τους στην κυβέρνηση, να μη λάβουν μέρος σ' αυτόν τον πόλεμο που χορηγείται από την Αμερική. Ενα τέτοιο βήμα θα έχει επικίνδυνες επιπτώσεις για την περιοχή μας και για την εθνική κυριαρχία των χωρών μας.

Τα Αριστερά Κόμματα καλούν σε κοινή διαδήλωση ενάντια σ' αυτόν τον μονόπλευρο πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Αμερική και οι ΝΑΤΟικοί σύμμαχοί της. Τα Αριστερά Κόμματα καλούν τα μέλη και τους φίλους τους να κινητοποιήσουν το λαό και να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα στις 12 Οκτώβρη, απαιτώντας τον τερματισμό του πολέμου και να ξεκινήσουν τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ