Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Στο στόχαστρο οι λαοί
Διαβεβαιώσεις Μπλερ προς αραβικό και ισλαμικό κόσμο

ΑΛ ΣΑΑΦΑΑ.-

Αρχισε, χτες, η διήμερη επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ στο Ομάν, όπου, εκτός από την πραγματοποίηση επιθεώρησης των βρετανικών στρατευμάτων, θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς αξιωματούχους.

Μετά από μια πρώτη συνάντηση του Τόνι Μπλερ με τον Σουλτάνο του Ομάν, Καμπούς, Βρετανοί αξιωματούχοι υπογράμμιζαν ότι στόχος της περιοδείας του Μπλερ είναι να καταστήσει σαφή την αποφασιστικότητα των συμμάχων να «πατάξουν την τρομοκρατία και τον μπιν Λάντεν» αλλά και να διαβεβαιώσει, με κάθε δυνατό τρόπο, τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο ότι «είναι ένας πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και σε καμία περίπτωση κατά του Ισλάμ». Επίσης, αν και ο Τόνι Μπλερ φέρεται να δήλωσε ότι «οι τρομοκράτες θα διωχτούν και θα πληχθούν οπουδήποτε και αν βρίσκονται», αξιωματούχοι, που τον συνόδευαν, κυκλοφόρησαν έντυπο υπό τον τίτλο «Βίβλος της Πολιτικής» στο οποίο εμπεριέχονται διαβεβαιώσεις ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις επικεντρώνονται στην περιοχή του Αφγανιστάν και ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για οτιδήποτε άλλο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιθεώρησε, χτες, τους, περίπου, 23.000 Βρετανούς στρατιώτες που συμμετέχουν εδώ και αρκετές ημέρες σε κοινά γυμνάσια με το στράτευμα του Ομάν, στους οποίους, όπως ανακοινώθηκε, προσπάθησε να «τονώσει το ηθικό και την αποφασιστικότητα». Ο Μπλερ, στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Αίγυπτο, όπου χτες επιβεβαιώθηκαν, από το υπουργείο Εσωτερικών, δημοσιεύματα ότι «μέσα στο Σεπτέμβριο εξαρθρώθηκε πυρήνας της οργάνωσης του μπιν Λάντεν, στην οποία συμμετείχαν και 2 πιλότοι εκπαιδευμένοι σε αμερικανικά ινστιτούτα. Ο στόχος του πυρήνα, όπως φαίνεται, ήταν να καταφέρουν πλήγματα εναντίον αμερικανικών στόχων εντός της Αιγύπτου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ